User Form

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar merhaba.Kendimce bir maaş programı yapmaktayım.Forumdan da baya bi faydalandım program bitmek üzere.Son bi kaç şey kaldı.Benim ustalarımdan isteğim ise şu;Açılış sayfasına bir buton yaptım.Bu butonun üzerinede maaş hesaplaması yapmadan önce okunması için bir user form atamak istiyorum.Yani tıklandığında bir ekran açılsın ve program hakkında çeşitli bilgiler versin.Bunun için değişik user form arayüzleri eklemek istiyorum.Bunun nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak istiyorum.Değişik arayüzlerini varsa gönderirseniz sevinirim.Veya herhangi bir resim nasıl user form arayüzü yapılır.Tşk.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office ev ve iş 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-07-2024
Anlaşılan kimsede örnek yokkk.
Merhaba arkadaşım cevabın için biraz acele etmiyormusun bu sitede bir sürü örnek bulabilirisn formlar hakkında

Ama Elimdeki bu siteden alıp kendim düzenlediğim örnekleri ustalarımızın izniyle paylaşmak isterim.

Efektler ekte

Ayrıca userorma resım eklemek istiyorsan VBA da Açmış olduğun formun solunda propertis penceresi vardır orada picture(none) Var bunu tıklayıp resmi seçmen için ekran açılır oradan istediğin resmi seçmen yeterli ve onun altında pictureSize Modu seçersin yanındaki seçimi (1) yaparsan resim formda ortalanmış olur

Ayrıca Formun açılışına örnek kod

Kod:
Sub Auto_Open()
UserForm1.Show

End Sub

Private Sub CommandButton1_Click()
Unload Me
        UserForm2.Show
End Sub

'userformu x kapatamazsınız

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
   If CloseMode = vbFormControlMenu Then
      MsgBox "Lütfen GİRİŞ Butonunu Kullanın!!!!!!!", vbOKOnly, "UYARI X ÇALIŞMAZ By Mustafa"
      Cancel = True
   End If
End Sub
formun önüne excel sayfanı gizlediğinde gelenleri karşılamak istersen hoşgeldin mesajı kodu da yine bu siteden almıştım onu ekliyorum

Kod:
Sub Auto_Open()
    Dim kullanici As String
    Dim tarih As String
    Dim saat As String
    tarih = Now()
    kullanici = Application.UserName
    saat = Format(tarih, "hh:mm:ss")
    tarih = Format(tarih, "d mmmm yyyy dddd")

Application.Visible = False
    UserForm1.Show 0

MsgBox " Merhaba " & kullanici & ", HOŞ GELDİNİZ!" & Chr(13) & Chr(13) & _
    "Tarih : " & tarih & Chr(13) & Chr(13) _
    & "Saat : " & saat & Chr(13) & Chr(13) _
    & "Bu Program By Mustafa Köker Tarafından yazılmıştır." & Chr(13) & Chr(13), vbApplicationModal, " Mustafa Köker 2008® "
End Sub

Ekli dosyalar