• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

user formda enter ile seçme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serelif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
arkadaşlar user formda bir combobox var. kodu şöyle

Private Sub ComboBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Selection.Cells = ComboBox1.Value
Unload Me
End Sub

double cilck yapınca seçilen stoğu seçilmiş hücreye atıyor.Aynı olayı , yani combobox ta stoğu seçtikten sonra enter tuşu ile nasıl aynı işlemi yaptırırız . double click kullanmak istemiyorum. Veya double click yapınca conmbobox taki stoğu seçili hücreye yazıp bir alttaki satıra nasıl geçirebilirim.

Aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:84393cbb01]Private Sub ComboBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then Selection.Cells = ComboBox1.Value
End Sub
[/vb:1:84393cbb01]

levent hocam bende kod niye çalışmıyor diye sızlanıyordum,meğer sadece if key=13 yazıyormuşum.teşekkür ederim. peki entera basınca comboboxtaki veriyi hücreye yazıyor.daha sonra bir alttaki hücreye götürecek nasıl bir kod eklemeliyim

Aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:95aefa696c]Private Sub ComboBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then Selection.Cells = ComboBox1.Value
Selection.Cells.offset(1,0).select
End Sub
[/vb:1:95aefa696c]

Not:kodu yeniden yazmanıza gerek yok direk buradan mouse ile seçerek module sayfasına kopyalayabilirsiniz.

levent hocam yeni farkettim, herhangi bir tuşa basıncada bir alttaki satıra geçiyor . dosyayıda ekte gönderdim

Bu durumda kodu aşağıdaki gibi değiştirin.

[vb:1:171010dabd]Private Sub ComboBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then
Selection.Cells = ComboBox1.Value
Selection.Cells.offset(1,0).select
end if
End Sub
[/vb:1:171010dabd]

allah razı olsun

Geri