userform açıkken başka excel kullanımı

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
herkeze iyi günler....
bir excel dosyasında userformu açtığımız zaman başka excel dosyalarını nasıl açabilir vede kullanabiliriz
userform açtığımızda exceli gizlendiğinde tümü gizlenmektedir sadece userformun olduğu excel dosyasını gizlemesini nasıl yapabiliriz...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bunun gibi bir kod mu istemiştiniz.
Kod:
Sub form()
If Workbooks.Count > 1 Then
Application.Visible = True
Else
Application.Visible = False
End If
UserForm1.Show
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
Hocam bunu nereye yazacağız denedim olmadı yanlış yeremi yapıştırdım yada yanlışmı anlattım

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
Demek istediğimi birdaha söyleyim örneğin bir excelde program yaptık exceli açtığımızda userform açılıyor ve exceli gizliyor userform da açıkken başka bir excel daha açmak istediğimizde userform açık olduğu için excel açılmıyor
diğeri ise diyelim birden fazla excel dosyasında çalışma yapıyoruz ve bu dosyayı açmamız gerekti açtığımızda dediğim gibi excel gizlenip userform açıldığında tüm excel dosyaları gizleniyor ben sadece açtığımız excelin gizlenmesini diğerlerinin açık kalmasını istemiştim...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Demek istediğimi birdaha söyleyim örneğin bir excelde program yaptık exceli açtığımızda userform açılıyor ve exceli gizliyor userform da açıkken başka bir excel daha açmak istediğimizde userform açık olduğu için excel açılmıyor
diğeri ise diyelim birden fazla excel dosyasında çalışma yapıyoruz ve bu dosyayı açmamız gerekti açtığımızda dediğim gibi excel gizlenip userform açıldığında tüm excel dosyaları gizleniyor ben sadece açtığımız excelin gizlenmesini diğerlerinin açık kalmasını istemiştim...
Merhabalar,

Öncelikle, mesajınızdaki bazı kavram kargaşalarının önüne geçmek gerekiyor.

... userform da açıkken başka bir excel daha açmak istediğimizde userform açık olduğu için excel açılmıyor ...
Burada siz Userformu açtığınızda, bir Excel Uygulama (Application) kopyasını başlatmış oluyorsunuz. Yani bir nevi Excel oturumu açıyorsunuz.

Eğer, Userform çalışırken, modal bir yapıdaysa, bu uygulama (Application) kopyasına erişmeniz mümkün olmaz. Dolayısıyla, bir Excel Çalışma Kitabı (Workbook) açmanız da mümkün olmaz.

Sizin mesajınızda "başka bir Excel" diye tabir ettiğiniz şey, anladığım kadarıyla, aynı Excel oturumunda (Application) açmak istediğiniz farklı bir Çalışma Kitabı (Workbook) ...

Sorununuzu çözmek için, benim aklıma gelen iki yol var.

1. Excel uygulamasının (Application) farklı bir kopyasını yaratıp, bu Çalışma Kitapları (workbook) bu oturumda açabilirsiniz.

Örneğin, Excel'i ilk açtığınızda, UserForm'un olduğu Çalışma Kitabının (workbook) açıldığını varsayalım. Bu durumda; anladığım kadarıyla, UserForm açıldığı anda, Excel uygulama kopyası (Application) gizleniyor. Yapmanız gereken, Userform üzerine bir buton yerleştirip, görünür bir Excel Uygulama (Application) kopyası yaratmanız... Yeni uygulama, UserForm'un olduğu oturumdan farklı bir yerde açılacaktır. Burada, normal dosya (Çalışma Kitabı) işlemlerinin hepsini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlem, Excel üzerinden Word Uygulamasını başlatmaya benzer... CreateObject komutunu inceleyiniz. Size yol gösterecektir.

2. UserForm'un bulunduğu Çalışma Kitabını, Add-In (Eklenti) olarak tasarlayabilirsiniz. Bu durumda, Excel uygulamasını gizlemenize gerek kalmaz. Dosyayı açtığınızda, normal bir Çalışma Kitabı (workbook) gibi açılmaz.. Bir nevi, çalışma kitabını gizlemiş olursunuz.

Not : Bu işlem farklı tasarım kurallarının da uygulanmasını gerektirebilir.. Örn. Dataların farklı bir ortamda tutulması gibi.

Eklenti olarak uygulama geliştirdiğinizde, Excel menü veya araç çubuklarını da, programlamanız gerekebilir. Çünkü, Userformu kapattığınızda, yeniden ona dönmeniz için, görüntülenebilir bir komuta ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu öneri, farklı bir Excel uygulama kopyası yaratmanızı gerektirmez.

İyi çalışmalar...

.

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
sağolun teşekkür ederim açıklamanız için.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Sayın uzmanamele çok teşekkürler. Bu kodun şu şekilde bir versiyonu var mı ?
User Formun olduğu excel dosyasının sayfaları kullanılamasın ama diğer excel excel dosyalarında çalışılabilsin.