Soru Userform Açıkken Başka Excel Sayfası Açılmıyor

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-10-2026
Herkese Merhaba excel çalışma kitabım açılır açılmaz userform çalışıyor ve excel kayboluyor. Tam da istediğim bu benim.

Benim sorunum çalıştığım userform açılan excel arka planda gizlenmeye devam etsin ama diğer açık olan ve açacağım exceller gizlemesin görünsün.
Aşağıdaki kodlarla uğraştım ama olmadı.
Yardım edebilecek olan var mı

Kod:
Sub excelleri_goster()

For i = 1 To Workbooks.Count

If Workbooks(i).Name = ThisWorkbook.Name Then
      Windows(ThisWorkbook.Name).Visible = False
    End If

Next

End Sub
Workbooks("sayfaadı").Windows(1).Visible = False

Bunu denedim hata verdi

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
ben bu türlü durumlar için 4 ayrı masaüstü ekran oluşturan microsoftun minik bir uygulaması olan desktops uygulamasını kullanıyorum.

şöyleki bu uygulama kendi ayarladığın tuş kombinasyonlarıyla masaüstü ekran geçişleri yaptırıyor.

farklı bir masaüstünde farklı şeyler açabiliyorsun.

userformlu excel için mesela ikinci desktop tarafını kullanabilirsin. diğer excellerin 1. desktopta açık olur. böylelikle exceller birbirinden etkilenmemiş olur.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Herkese Merhaba excel çalışma kitabım açılır açılmaz userform çalışıyor ve excel kayboluyor. Tam da istediğim bu benim.

Benim sorunum çalıştığım userform açılan excel arka planda gizlenmeye devam etsin ama diğer açık olan ve açacağım exceller gizlemesin görünsün.
Aşağıdaki kodlarla uğraştım ama olmadı.
Yardım edebilecek olan var mı

Kod:
Sub excelleri_goster()

End If

Next

End Sub
Workbooks("sayfaadı").Windows(1).Visible = False

Bunu denedim hata verdi

VErdiğiniz kod sadece makronun çalıştırıldığı dosyayı görünmez yapar, diğerlerini etkilemez. Mantıken diğerleri için de visible işlemi yapmalısınız, ancak bu işlem aradığınız sonuç mudur bilmiyorum (prensip olarak ecel dosyalarının gizlenmesine karşı olduğumdan kodları denemedim :) )

Kod:
Sub excelleri_goster()

Else
        Workbooks(i).Visible = True
    End If
Next

End Sub

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
VErdiğiniz kod sadece makronun çalıştırıldığı dosyayı görünmez yapar, diğerlerini etkilemez. Mantıken diğerleri için de visible işlemi yapmalısınız, ancak bu işlem aradığınız sonuç mudur bilmiyorum (prensip olarak ecel dosyalarının gizlenmesine karşı olduğumdan kodları denemedim :) )

Kod:
Sub excelleri_goster()

Else
        Workbooks(i).Visible = True
    End If
Next

End Sub
Benim istediğim çalışan excelin gizli olması diğer excel kitapları görünsün istiyorum ama kodu nereye ekleyeceğimi Nasıl yapacağımı bulamadım . Yardımcı olursanız sevinirim

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
İhtiyacı olacaklar için dosyanın son halini paylaşıyorum. sizden ricam yapılan çalışmaların güncel ve son şeklini paylaşın böylece herkes faydalanır zamandan ve emekten tasarruf edilir. Lütfen unutmayalım: "Bilgi paylaştıkça çoğalır."

Ekli dosyalar