Userform acikken diger excel sayfalarina gidebilmek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Merhaba arkadaslar,

Userform acikken bagimsiz olan öteki excel sayfalara gidilebilsin fakat userformun calistigi dosyanin sheet'lerine gidilemesin istiyorum..Su an userformu kapatmadan diger excellere ulasamiyorum..

Bunu nasil halledebilirim?

Simdiden tesekkürler..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Maalesef istediğiniz işlemi gerçekleştiremezsiniz. Sebebide bir excel dosyasını açtığınızda application olarak açılır. Doğal olarak userformun show modal özelliğini false yaparak (kitap görünür halde iken) excel sayfalarına ulaşabilirsiniz. Fakat siz formun bulunduğu excelin sayfalarına ulaşmak istemediğiniz için exceli gizli hale getirdiğinizde diğer açık excel kitaplarıda bundan etkilenecektir ve istediğiniz sonuca ulaşamayacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
Cevabiniz icin tesekkür ederim..Aslinda birsey merak ediyorum..

Makrolu bir dosyadaki bütün kodlari gizleme veya sifreleme gibi bir yöntem var midir? Yani kullanici hicbir koda ulasamasin ama dosya calisabilsin.

Bunu sunun icin soruyorum i$imle ilgili bir dosya hazirliyorum fakat bu kadar arastirma ve emekten sonra bu dosyamdaki kodlarin 3. kisiler tarafindan hicbir emek sarfedilmeden kullanilmasini istemiyorum..

Kodlari gizleyerek ya da ne bileyim ulasilmasini engelleyerek makrolu dosyayi calistirabilir miyiz? Bu konuyla ilgili bir cözüm yolu var midir?

Excel Vers. ve Dili
Sanirim sordugum sorunun cevabini buldum :)

"Alt+F11/Tools/VBAProject Properties/Protection'dan kodlara şifre koyabilirsiniz.
Lock project for viewing'i işaretlerseniz kodlarınız gözükmez ve değişmez, işaretlemezseniz gözükür fakat değişmez.
şifreli kodlara ulaşabilmek için Alt+F11 yapıp sol tarafta kodun adının yazıldığı yazıya çift tıklamanız yeterli."

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
....................