userform açılırken hata veriyor

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
Merhaba arkadaşlar çoktan beridir çalıştığım programımda bu günden beri sayfa üzerine yerleştridiğim buton yardımı ile userformu çağırıyorum ama aşağıdaki hatayı veriyor

Run-Time error '429':
ActiveX component can't create object
bu hatadan sonra end tuşuna basıyorum ( bu arada debug tuşu pasif olarak geliyor sadece End tuşu aktif) hiç bir şey olmadan tekrar excel sayfasına dönüyor aynı butona bastığımda ise hiç bir şey olmadan userformu açıyor
userformu kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda ise yukartıda anlattıkalrım tekrar oluyor bu hatanın sebebi ne olabilr. İlgilenen hocalaörıma teşekkür ederim şimdiden

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
1-ActiveX denetimlerinden biri olmadığı için böyle bir hata mesajı veriyor tahminimce. Vba projesini açıp bu denetimi eklemelisiniz.
2-Debug çıkmamasının sebebi de Vba projesinin korumalı olmasından kaynaklanıyor olabilir.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
hocam

Tools>refereance den Microsoft ActiveX Data Object 2.8 Library i ekledim ama hala aynı hatayı veriyor başka diğer activex leride işaretleyip denedim ama aynı hata devam ediyor Sebebi başka bir şeyden kaynaklanabilrmi yada refereance den işaretliyorum doğru yerdenmi yapıyorum acaba tekrar bakabilrmisiniz hocam

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Yada ActiveX denetimini register etmemiş olabilirsiniz. Register etmek ile ilgili daha önce soru sorulmuştu. Konuyu aratmanızı tavsiye ederim.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
hamit hocam

arattım dediğiniz konuyu yanlız bulduğum sonuç acses için ben excelde karşılaştım hocam excelde hocam

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
:)

üstteki yazımın son cümlesini okuyunca utandım o an müdür geldi bi yandan ona cevap verirken bir yandanda burdan yazı yazmaya çalışınca allak bullak bi cümle oldu kısacası arama yapıpta bulduğum sonuç accses ile ilgili yani accsesda öyle bi sorunla karşılaşınca nasıl çözüleceğini anlatan bir link verilmiş üstat diğer arama sonuçlarında da konunun çözümlerini bulamadım tekrar bakabilrmisiniz hocam

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
hocam :(

gönderdiğiniz linkte anlatılmya çalışanı anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım ama olmuyor hocam ya 7-8 aydırlı uğraşıpta yapmaya çalıştığım program şu an hata veriyor dediğim gibi hata verdikten sonra end dersek ikinci defa aynı butona tıkaldığımda FORM AÇILIYOR AMA sürekli aynı hata devam ediyor ne yapabilrim hocam yada özür dileyerek rica ediuorum acemilikten olsa gerek daha anlayabileceğim bir şekilde anlatabilirmisiniz çok makbule geçecektir üstadım

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Belki başka bir sorun olabilir. Dosyanızın küçük bir örneğini ekler misiniz?

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
hocam

Uğraşırken hangi kodları yazdıktan sonra o hatayı verdiğini öğrendim burdan çok değerli bir hocamın yapmış olduğu bir kod vardı otomatik hammadde ve ambalaj malzemelerini kodlayabilmek için bir soru sormuştum değerli bir hocam cevap vermiş vede güzel kodlar yazmıştı tabiki benim programımın bütününü göremediği için böyle bir sorun çıkabilecepğini doğal olarak göz ardı etmiştir. o kodları aşağıya yazıyorum bu kodları yazdıktan sonra
Run-Time error '429':
ActiveX component can't create object
hatasını veriyor belki bir fikir verebilr diye form açılırken çıkan hatayı engelleyebilmek yada çözebilmek için ilgilenen tüm üstatlarıma teşekkür ediyorum

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
:(

Hata mesajına sebep olan kodları yazmayı unutmuşum

Private Sub TextBox1_Change()
Dim lst()
On Error Resume Next
ListBox1.RowSource = Empty
ListBox1.Clear
For Each isim In Sheets("HammaddeKodlar").Range("c3:c" & Sheets("HammaddeKodlar").Range("c65536").End(3).Row)
If UCase(LCase(isim)) Like Left(UCase(LCase(TextBox1)), 3) & "*" Then
isim.Select
liste = ListBox1.ListCount
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(liste, 0) = isim.Offset(0, -2)
ListBox1.List(liste, 1) = isim.Offset(0, -1)
ListBox1.List(liste, 2) = isim
ReDim Preserve lst(0 To a)
lst(a) = isim.Text
a = a + 1
End If
Next
TextBox1 = HarfliBirfazlasi(lst)
End Sub
Function HarfliBirfazlasi(lst As Variant)
harf = Left(lst(LBound(lst)), 1)
mx = 0
For X = LBound(lst) To UBound(lst)
yeni = Replace(lst(X), harf, "")
If yeni > mx Then mx = yeni
Next X
HarfliBirfazlasi = harf & Format(mx + 1, "00000")
End Function

Yanlız burdan şu anlaşılmasın bu kodları yazıp bana gönderen üstadıma haksızlık etmek istemem kodlarında bi sorun yok gayet güzel çalışıyor dediğim gibi benim programın bütünün bilmediği için belki böyle bi sorun çıkıyor olabilir yukarıdaki kodları yazdıktan sonra o hata mesajını veriyor

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Koda bakarak hatayı bulmak zor. Bu nedenle dosyanızın küçük bir örneğini eklemenizde fayda var.