userform combobox sorunu

Katılım
16 Şubat 2020
Mesajlar
1
Excel Vers. ve Dili
excel 2013 -ing.
excel 2016 - tur
Merhaba,
Tablodaki verileri, yaptığım bir userform ile yönetecek bir çalışma yapıyorum. combobox tan 'poref' sütünundaki verilerden birini seçip, userformun ilgili alanlarına seçtiğim verini bulunduğu satırdaki diğer verileri alıyorum. veriyi seçmek için şu kodu yazdım:

myporef = ComboBox4.Value
Range("POREF").Find(myporef).Select
myrow = ActiveCell.Row

diyelim ki poref sütununda 3 tane "ax75" değeri var. combobox tan bu 3ünden hangisini seçersem seçeyim sadece ilk bulduğunun verilerini getiriyor.
2. veya 3."ax75" satırını nasıl yakalayabilirim ?

Şimdiden teşekkürler
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,361
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sanırım bir değeri arattırıyorsunuz ve olan tüm verilere erişmek istiyorsunuz. Eğer böyle ise aşağıdaki kodu inceleyin.
Aşağıda verdiğim kodlar VBA nın yardımından alınan kodlardır. Kendinize göre uyarlayınız.

Kod:
With Worksheets(1).Range("a:a")
    Set c = .Find(2, lookin:=xlValues)
    If Not c Is Nothing Then
        FirstAddress = c.Address
        Do
            c.Value = 5
            Set c = .FindNext(c)
        Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> FirstAddress
    End If
End With
 
Üst