:???: :???: bütün siteyi saat 13:00 den beri tarıyorum bir türlü bu işi nasıl halledebileceğimi bulamadım... (combo box mı kullanmalıyım user form mu yoksa bi makromu çalıştırmalıyım bilmiyorum istediğim aslında işi bilene basit ama bana bi o kadar zor oldu bu kadar kasılacağımı tahmin etmezdim.. )neyse sorum şu ekli dosyadaki veri tabanındaki isimleri açılır listeyle alabiliyorum ama listem çok uzun bu sebeple listenin ortasındaki yada sonundaki bi ismi çağırmam çok vaktimi alıyor bu bir ödeme listesi firmaları seçip yanına ödeme tutarlarını yazacağım daha sonra bunları kendime göre iki farklı listeye dönüştüreceğim bütün işleri hallettim ancak yaklaşık 500-600 tane firmam var firmaların adını yazarak çağırmak istiyorum atıyorum ankara nakliyat isimli firma için "ank" yazmam yeterli olsun genel listede ilgili hücreye ankara nakliyat yazılsın ki düşey ara ile diğer verileri karşısına yazabileyim ancak firma isimlerini sürekli güncellemem gerekli buna benzer çok güzel çalışmalar var banada yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim...:yardim: :yardim: :yardim: :yardim: :yardim: