userform da word belgesi çağrılabiliyor acaba scan edilen bir belgede çağrılabilirmi

iyi günler
Shell "WINWORD.EXE " & "C:\" & sayı & ".doc", vbNormalFocus ile word belgesi
Shell "EXCEL.EXE " & "C:\" & sayı & ".xls", vbNormalFocus ilede excel sayfası userform üzerinden bir buton yardımı ile ulaşılıp sayfa açılabiliyorum.ben taranmış bir belge veya pdf formatında olan bir belgeyi aynı mettotla açabilirmiyim.ekte tüm açıklamaları ve uygulamayı gönderiyorum.yardım ederseniz sevineceğim teşekkürler.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba Yollamış olduğunuz dosya ile sorunuzu bağdaştıramadım.

Yalnış bir dosya yolladınız herhalde..

Birde aşağıdaki gibi denermisiniz. (AcrobatReader9 için)
Kod:
Shell "AcroRd32.exe" & "C:\" & sayı & ".pdf

sayın ayhan ercan
bir açıklama gönderdim birde text olarak excel programı ilave ettim excel dosyasını açtığınıda gelen evrak işlemleri altında çalışan userformda işlem yapmıştım onu açıklama notunda izah etmeye çalıştım.teşekkür ederim gönderdiğiniz kodu deneyeceğim

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Ayhan beyin kodu çalışmazsa bir de bunu deneyin.

Kod:
Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hWnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long

Private Sub CommandButton1_Click()
ShellExecute 0, vbNullString, "[B]C:\cilt.pdf"[/B], vbNullString, vbNullString, 1
End Sub
dosyanızın yolunu kalın puntolu yere yazabilirsiniz.

sayın mahmutt
ilginize teşekkür ederim
Private Sub CommandButton9_Click()
sayı = TextBox1.Value
'Shell "excel.EXE " & "C:\" & sayı & ".xls", vbNormalFocus
'Shell "WINWORD.EXE " & "C:\" & sayı & ".doc", vbNormalFocus
Shell "Mspaint.EXE " & "C:\" & sayı & ".tif", vbNormalFocus
End Sub

ile word,excel ve taradığım bir resmi yukardaki komutlarla hallettim yanlızca pdf kaldı bunuda herhalde sizinle çözebileceğiz sağolun

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Kodu şu şekilde kullanırsanız açar.
Kullanacağınız komutun önündeki ' tek tırnak işaretini kaldırınız.

Kod:
Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hWnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long

sayı = TextBox1.Value
'Shell "excel.EXE " & "C:\" & sayı & ".xls", vbNormalFocus
'Shell "WINWORD.EXE " & "C:\" & sayı & ".doc", vbNormalFocus
'Shell "Mspaint.EXE " & "C:\" & sayı & ".tif", vbNormalFocus
ShellExecute 0, vbNullString, "[B]C:\cilt.pdf[/B]", vbNullString, vbNullString, 1
End Sub
Gene aynı şekilde dosya yolunu kalın puntolu olan yere yazınız.
Kolay gelsin.

sayın mahmutt iyi akşamlar dediğinizi yaptım yine pdf i ekrana getirtemedim ama ben bir çözümünü buldum biraz acamice olabilir ama sorunumu hallettim sizede gönderiyorum yinede ilginize teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum.

sayı = TextBox1.Value
Shell "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\Acrobat.exe " & "C:\" & sayı & ".pdf", vbNormalFocus
End Sub