userform değişikliği ve süzgeç

Excel Vers. ve Dili
2000
türkçe
Sayın hocalarım; kullanabileceğim şekilde dizayn ettiğim userform da gerekli kodları sayfa 1 e gelecek şekilde kodlamanızı ve "sayı - tarih - metin" tanımlamalarını yapmanızı. En sonunda da sütunların başına "içerir" süzgeci koymanızı istesem çok şey mi istemiş olacağım acaba ?!?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2000
türkçe
Evet.Sorularınızı kısım kısım sorun. Montaj aşamasını siz yapın. Böylece sorununuza hem yanıt bulabilirsiniz hem de bir şeyler öğrenebilirsiniz.

peki o vakit olayı daha lokal hale getirelim. bana 15 hücreden sadece kendi sütünlarını "içerir" formülü ile süzecek süzgeç lazım. user formla falan değil, hücrenin başındaki bir kutucukla bunu yapsın. yanyana 15 gücre ve başlıklarındaki kutucuklarda "içerir" süzgeci. lütfen !

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sorduğunuz bu soru forumda defalarca irdelendi. Süzme ile ilgili örnekleri incelemenizi öneririm. Yada küçük bir dosya ekleyin, sorunuzu öyle sorun.

Excel Vers. ve Dili
2000
türkçe
sayın uzman hamitcan bey, defalarca irdelenmiş olması benim anlayamama ve becerememe engel olamıyor maalessef. kaldı ki hazır şablonları almaya çalışsam da, bildiğimiz üzre geçmiş dosyaların çoğu da yok ! yaklaşık bir haftadan beri forumu alt üst ettim. eğer sizi yormadan halledebileceğim birşey olsaydı zaten kendim halletmiştim. en azından bir cevap verdiniz.
teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Size beş tane link buldum. Hazırladığınız forma bakılırsa, Vba bilginiz var ve bu örnekleri yorumlamakta fazla zorluk çekmeyeceğinizi düşünüyorum. Bazı linklerde dosyalar mevcut olmayabilir. Ama gördüğüm kadarıyla, dosyalarda yer alan kodlar cevap içeriklerinde de mevcut.En son, bu örneklere de bakarak yapamıyorum derseniz, gönderdiğiniz dosyada küçük bir uygulama yapabiliriz.
http://www.excel.web.tr/f48/textbox-ile-listbox-filtreleme-t63325.html
http://www.excel.web.tr/f48/kosullu-suz-yer-degistir-ve-yazd-r-t40070/sayfa2.html
http://www.excel.web.tr/f48/listbox-yard-m-t26098.html
http://www.excel.web.tr/f48/combobox-ile-listbox-suzme-t23062.html
http://www.excel.web.tr/f48/listbox-uzerinde-filtreleme-suzdurme-t17445.html

Excel Vers. ve Dili
2000
türkçe
En son, bu örneklere de bakarak yapamıyorum derseniz, gönderdiğiniz dosyada küçük bir uygulama yapabiliriz.
sayın hocam ekteki dosyamda kullandığım süzgeçte, metinleri içerir şekilde süzerken sayılarda başarısız oldum. rica etsem sayı, tarih, mt, kg alanlarının kodlarına bakabilir misiniz?

not : süzgeç mutlaka "içerir" olmalı...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Tarihleri süzmek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Burada şunu belirteyim; rakamları ve tarihleri karakter karakter süzmek için ilgili verileri metin formatına çevirmeniz gerekir.
İki tarih arasını yada iki sayı arasını sorgulamak isterseniz gelişmiş filtrelemeyi kullanmanızı öneririm. Hatta bu şekilde daha geniş sorgulamalar yapmanız da mümkün.
Kod:
Private Sub TextBox2_Change()
If TextBox2 = "" Then Selection.AutoFilter Field:=3
If Len(TextBox2) = 10 Then
    [b4:n19].AutoFilter Field:=3, Criteria1:=">=" & CLng(CDate(TextBox2)), _
    Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & CLng(CDate(TextBox2))
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2000
türkçe
hamitcan bey, tarih tamam. sayıları da metin şeklinde tanımlamıştım zaten. Parti numaralarına göre arama yapmam gerekli, örn.4523 no lu partiyi aramam lazım. ben 4 yazdığımda 4444 de gelmeli süzülerek, 4524 de gelmeli. sayılar tamamlandıkça içerenler süzülmeli. metin olarak kodu yazmama rağmen ve hücreleri de metin olarak tanımlamama rağmen olmuyor.

Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
metin = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("C5:C65000").Find(What:=metin)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If metin = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=2
End If
End Sub

bunda hatalı yer nerede acaba ?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
7 numaralı mesajınızdaki dosyada "Parti no" sütunu metin olarak biçimlendirilmemiş görünüyor. Ayrıca metin olarak formatı belirledikten sonra verileri tekrar girmelisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2000
türkçe
7 numaralı mesajınızdaki dosyada "Parti no" sütunu metin olarak biçimlendirilmemiş görünüyor. Ayrıca metin olarak formatı belirledikten sonra verileri tekrar girmelisiniz.
o zaman tanımlı olmayabilir zira çok çeşitli şekillerde denemekteydim. şu an metin olarak tanımlı fekat sayı grubunun başına bir harf eklemeden mümkün değil aratmıyor. oysa ki bana en çok gerekli sütün parti ve desen sütunu ve ikisi de sayı :(

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
hamitcan' Alıntı:
Ayrıca metin olarak formatı belirledikten sonra verileri tekrar girmelisiniz.
Verdiğiniz kod ben de doğru çalışıyor. Yukarıda belirttiğim uyarıya dikkat etmediniz galiba.

aliturkmen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16.02.2026
AŞAĞIDAKİ KODU DENERMİSİNİZ,

Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
NO = TextBox3.Value
Set FC2 = Range("C7:J65000").Find(What:=NO)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=3, Criteria1:=TextBox3.Value
If NO = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=3
End If