userform ile data sorgusu yapabilmek..

şimdi yapmak istediğim ad soyad girebileceğim giriş ekranı olacak, sorgula dediğimde veri 1 hshettindeki datayı sorgulayacak varsa ordaki datayı ve yanındaki durumu yazacak yoksa böyle bir dataya ulaşamadı benzeri mesaj yazacak bir user form yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz. Not: macro veya düşe yara ile süzgeç olarak yapabiliyorum ama user form ile yapabilirmiyim bunu...

teşekkürler üstad. işi biraz daha ilerletip, ekli resimde de görüleceği gibi sorgulamayı ... ile başalayanlar şeklinde yapabilir miyiz... Tekrar teşekkürler..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin. Sadece tek bir harf ilede arama yapabilirsiniz.

teşekkürler üstad ben çalışmayı genişleteyim sizinle paylaşırım. artı takıldığım yer olursa tekrar sizi rahatsız ederim :)))))))) tekrar teşekkürler

levent üstadım, yaptığımız dosyada veri 1 adlı sheet teki dataları sorguladık. peki veri 2 diye bir sheetimizde olduğunu varsayarsak sorgulama user frm ekranında ... ile başlayanları sorgulamak istediğimizde veri 1 ve veri 2 sheetini sogulayıp ... ile başlayanları ekrana getiren bir user form yapabilir miyiz.. teşekkürler....

Sayın meysum userform da ile başlar ile sorgulama yapabiliyorsunuz. Peki içerir şeklinde sorgu yapmak mümkün mü ve de userform ekranını 3 e çıkartıp 1. ekran ad soyadı, 2. ekran durumu, 3. ekran açıklamayı süzecek.
Şöyleki Ad soyad kısmında aynı ad soyadı taşıyan 25 kişi var diyelim, bunlar arasında durumu sütünunda aynı verilere sahip "600 ytl borcu var" 5 kişi olsun, 3 ekranda ise bu beş kişi arasında 1 kişinin çeki var olsun.
Böylece ilk ekrana Ahmet Demir yazacağız, ikinci ekrana 600 ytl borcu var yazacağız, üçüncü ekranada çeki var yazacağız. Sonuç olarak Ahmet Demir 600 ytl borcu var çeki var satırı gelecek. Yani çoklu içerir sorgu istiyorum. Bu mümkün mü?