- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 İngilizce
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 20-01-2024
Öncelikle herkese merhaba. Kod yazma konusunda nerdeyse hiç bilgim yok, ihtiyacım olduğunda web'de bulduğum kodlarda revizyon yaparak ihtiyacımı gideriyorum normalde ama bu kez yeni bişey yapacağım için biraz yardımınıza ihtiyacım var.
Demir/çelik malzemelerin ağırlığını hesaplamak için bir form oluşturmaya çalışıyorum. Ekteki şekilde görsel kısmını hallettim. Ama girdiğim değerlere göre hesaplamayı yaptıracak ve sonucu sağdaki kutucuğun içine yazdıracak kodları nasıl yazacağımı bilmiyorum. kıymetli vaktini ayıran biri olursa çok sevinirim.
*Hesaplama formülü > (uzunluk x genişlik x kalınlık x 7.83) / 1.000.000
Her malzeme cinsine göre form içinde sekmeler oluşturdum ama mantığını çözersem diğerlerini de buna göre uyarlayarak yaparım inşallah.
Demir/çelik malzemelerin ağırlığını hesaplamak için bir form oluşturmaya çalışıyorum. Ekteki şekilde görsel kısmını hallettim. Ama girdiğim değerlere göre hesaplamayı yaptıracak ve sonucu sağdaki kutucuğun içine yazdıracak kodları nasıl yazacağımı bilmiyorum. kıymetli vaktini ayıran biri olursa çok sevinirim.
*Hesaplama formülü > (uzunluk x genişlik x kalınlık x 7.83) / 1.000.000
Her malzeme cinsine göre form içinde sekmeler oluşturdum ama mantığını çözersem diğerlerini de buna göre uyarlayarak yaparım inşallah.
Ekli dosyalar
-
168.2 KB Görüntüleme: 9