Userform kaydetme sorunu

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2026
Arkadaşlar. Userform içinde textboxlar var. Yazı yazıyorum, Kaydet ve kapat butonuna tıklıyorum. Yeniden açınca silinmiş oluyor. Neden olabilir.
(Textboxlara herhangi bir biçimlendirme yapmadım, öyle normal oluşturulmuş textbox)
Kullandığım kaydet ve kapat kodu

Kod:
Private Sub kapat_butonu_Click()
ThisWorkbook.Save
Application.Quit
End Sub
Şimdiden teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bahsettiğiniz nesnelere hangi aşamada yazı yazıyorsunuz?

Eğer formu ekrana çağırdıktan sonra yazıp kaydedip dosyayı kapatıyorsanız ve sonrasında açtığınızda bu sonucu alıyorsanız gayet normal bir sonuç alıyorsunuz demektir.

UserForm siz bir komut vermediğiniz sürece girilen veriyi sabit olarak saklamaz.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
Bahsettiğiniz nesnelere hangi aşamada yazı yazıyorsunuz?

Eğer formu ekrana çağırdıktan sonra yazıp kaydedip dosyayı kapatıyorsanız ve sonrasında açtığınızda bu sonucu alıyorsanız gayet normal bir sonuç alıyorsunuz demektir.

UserForm siz bir komut vermediğiniz sürece girilen veriyi sabit olarak saklamaz.
Hocam, iyi geceler dilerim. Küçük bir örnek dosya hazırladım. Asıl dosyada çok daha fazla textbox var ama düşünce aynı, textbox içine not almak. Umarım dosya bozulmamıştır. Zira iş yerindeyim. Hazırlayıp telefona mail attım.
Teşekkür ederim hocam.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu örnek dosyayı neden eklediğinizi anlamadım.

Zira durumu anlamanız gerekiyor.

Tekrar yazıyorum...

Userform siz komut vermediğiniz sürece üstünde veri barındırmaz.

Yani siz nesnelere veri girişi yaptıktan sonra bunları bir alana aktarmalısınız. Sonrasında formu tekrar açarken kaydettiğiniz alandan tekrar forma yüklemelisiniz ki formda görünsün. Bununla ilgili sizi daha önce başlıklara yönlendirdiğimi hatırlıyorum. O linkleri inceleyip UserForm kullanım mantığını kavramanız faydalı olacaktır.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
Bu örnek dosyayı neden eklediğinizi anlamadım.

Zira durumu anlamanız gerekiyor.

Tekrar yazıyorum...

Userform siz komut vermediğiniz sürece üstünde veri barındırmaz.

Yani siz nesnelere veri girişi yaptıktan sonra bunları bir alana aktarmalısınız. Sonrasında formu tekrar açarken kaydettiğiniz alandan tekrar forma yüklemelisiniz ki formda görünsün. Bununla ilgili sizi daha önce başlıklara yönlendirdiğimi hatırlıyorum. O linkleri inceleyip UserForm kullanım mantığını kavramanız faydalı olacaktır.
Anladım hocam. Ben kayıt mantığıyla çalışır diye düşünmüştüm. Öğrenmiş oldum.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Sağlıklı günler dilerim.
Saygılarımla.