Userform Kullanımı

İyi Günler ,
Forum sayesinde bir arpa boyu yol katettim.Bir örnek hazırlamaya ve işin mantığını kapmaya çalışıyorum. Buradan herlese teşekkürü borç bilirim..
Ancak Bazı noktalarda takıldım. Şöyle ki :

* Ortalama Vade hesabı yapmak istediğim userformdaki textboxlar ile ilgili sayfadaki hücrelere nasıl bilgi girerim?

* Userform ile işlem yapıp çıktıktan sonra ilgili hücreleri nasıl boşaltırım?
* Excel dosyasını açınca Ana Form yüklenip excel sayfası küçülse user formu kapatınca excel dosyasındaki istenilen sayfa tam ekran masaüstüne açılsa... Ne güzel olurdu değil mi :D

Bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

acceste main database menusunu minimize etmek icin sagidaki kodlari kullaniyorum. isine yarayabilir: form acildiginda access menusu minimize olur:

Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
On Error GoTo Form_Open_Err

DoCmd.SelectObject acForm, "Ana Menu", True
DoCmd.Minimize
Forms("Ana Menu").Modal = True

Form_Open_Exit:
Exit Sub

Form_Open_Err:
MsgBox Err.Description
Resume Form_Open_Exit
End Sub

Sevgili serdenm ilginiz için teşekkür ederim - biraz geç oldu ama , kusura bakmayın -. Gönderdiğiniz kodu maalesef çalıştıramadım. Forum sayfalarından bir miktar daha bilgilenip çalışmamı biraz daha ilerlettim.
Ancak bütün aramalarıma rağmen halen takıldığım birkaç konu var. Ortalama vade hesabı kısmındaki gerek hücrelerin gerekse textboxların tarih formatında problem yaşıyorum. Dolayısıyla bazen hatalı sonuçlar elde ediyorum.
Textbox1 e tarih maskesi yerleştirdim , ama diğer tarih içeren içeren textboxlara toplu olarak nasıl yapacağımı bulamadım.
Bir de verileri girip hesapla butonuna basınca hesaplama yaptırabiliyorum.Bunu tarih ve tutar girince nasıl yapabilirim?
İyi Çalışmalar...

Kimse Yok mu?

Arkadaşlar acaba sorularım çok mu kolay geldi de hala bir cevap alamadım??
Bana yardım etmek isteyen kimse yok mu? :hey:

Excel Vers. ve Dili
WİNDOWS XP
Teknisyen 85
arkadaşlar userform üzerinde hesap yapmak istiyorum( 4 işlem ) bu konuda bna yardımcı olursanız sevinirim