userform + listbox düzenlemesi hakkında..

Katılım
18 Ağustos 2005
Mesajlar
85
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.01.2022
Merhaba arkadaşlar;

Ekte gönderdiğim dosyada halledemediğim bazı sorunlar var.

1- Kayıt userformunda/"kayıtlı bulunduğu oda" kısmına textbox değilde ComboBox koymak istiyorum, ama orada bulunması gereken değerleri nereye gireceğimi bilmiyorum, mesela ComboBox'a tıkladığımda INSMUH1 ve INSMUH2 çıksın.
2- Kayıt Bul kısmında arama seçeneklerini nasıl değiştirebilirim. Mesela Listele komutunu kullandığımda Telefonda görünsün istiyorum.
3-Dosya boyutunun büyüklüğü normal mi?
4-Userform Tarih kısmına
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1 = Format(TextBox1, "dd""/""mm""/""yyyy")
End Sub
kodunu yazıyorum 22/03 yazdığımda 22/03/2005 oluyor 2203 yazdığımda 22 Mart 2005 nasıl olur?

Bir örnek yada açıklama gönderirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1-Ekteki dosyanıza bir combobox ilave ettim. Comboboxa yükleme aşağıdaki kod ile yapılmıştır.

[vb:1:49682b88cd]Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.AddItem "INSMUH1"
ComboBox1.AddItem "INSMUH2"
End Sub
[/vb:1:49682b88cd]
2-Kayıt bul ile ilgili userformda değişiklik yapmak bence yeniden tasarım yapmaktan çok daha zor, bu sebeple bence bu userformda siz gerekli değişiklikleri yapın ve istediğinizi belirtin kodları ondan sonra yazalım.

3-Dosya büyüklüğü normal, bunun tek sebebi A sütununda kullandığınız formüllerdir. Bu formülü ne kadar çok satıra kopyalarsanız dosya boyutunu o kadar çok arttırırsınız. Bu sebeple sıra nosunuda kod içinde vermenizi öneririm. Kayıt ekle butonunuzdaki koda Cells(t, 1) = t -2 satırının eklenmesi yeterlidir. Formülleri silince 322 kb oldu.

4-Söylediğiniz gibi bir durumu ben tespit edemedim.
 
Katılım
18 Ağustos 2005
Mesajlar
85
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.01.2022
Sayın leventm;

uyarınız ve ekte yaptığınız düzenlemeler için teşekkür ederim,
2. sorum için sizi tekrar rahatsız edeceğim,

TEÞEKKÜRLER. Büyüksünüz..Ya iyiki bu forum var.Yapanlardan katkıda bulunanlardan Allah Razı Olsun. :dua2:
 
Katılım
18 Ağustos 2005
Mesajlar
85
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.01.2022
Userform + ListBox düzenlemesi..

Bilmem ki nasıl anlatsam;
Nasıl, nasıl, size derdimi!
Bir dert ki, ..........:kafa:

Arkadaşlar sorunuma çözüm bulamadım, o yüzden sorumu ve eki kaldırdım.
 
Katılım
18 Ağustos 2005
Mesajlar
85
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.01.2022
Listview

Merhabalar;
Kod:
Private Sub MultiPage1_Click(ByVal Index As Long)
c = 0
For a = 1 To 68
deg = UserForm1.Controls("Checkbox" & a).Value
If deg = True Then
c = c + 1
If c > 10 Then
MsgBox ("işaretli kutu sayısı en fazla 10 olabilir")
Exit Sub
End If
ListBox1.ColumnCount = c
veri = WorksheetFunction.CountA(Columns(a)) + 2
For sat = 1 To veri
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(sat - 1, c - 1) = Cells(sat, a).Value
Next sat
End If
Next a
sut = c
End Sub
Yukarıdaki kodda "For a = 1 To 68" neyi ifade ediyor, İşaretli Kutu Sayısını nasıl 20 yapabilirim? yada en iyisi bu koddaki işlemlerin adım adım ne yaptığını antabilecek biri var mı?
İyi çalışmalar..
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Private Sub MultiPage1_Click(ByVal Index As Long)
Multipage1 her tıklandığında
c = 0
c değişkenini 0 yap
For a = 1 To 68
a değişkeni birden 68 e kadar değişmek üzere
deg = UserForm1.Controls("Checkbox" & a).Value
deg değişkenine userform üstündeki checcbox a değişkeninin değerini ata yani a 1 ise checkbox1 , sonra sırayla checkbox2...3
If deg = True Then
eğer deg değişkeninin değeri doğru ise yapılacaklar
c = c + 1
c değişkeninin değerini 1 arttır.
If c > 10 Then
c değişkeninin değeri 10 dan büyük olduğunda
MsgBox ("işaretli kutu sayısı en fazla 10 olabilir")
mesaj ver
Exit Sub
prosedürden çık
End If
if bloğunu kapa
ListBox1.ColumnCount = c
listbox1 de kolon sayısını c yap.
veri = WorksheetFunction.CountA(Columns(a)) + 2
a kolonunda dolu hücre sayısının 2 fazlasını veri değişkenine ata
For sat = 1 To veri
sat değişkeni 1 den veri değişkeni arasında değişmek üzere
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(sat - 1, c - 1) = Cells(sat, a).Value
listbox'a ilgili satır ve sütunlara hücrelerdeki değerleri doldur..
Next sat
bir sonraki sat değişkeni
End If
if bloğunu kapa
Next a
bir sonraki a değişkeni
sut = c
sut değişkenini c değişkenine eşitle
End Sub
the son


umarım kodların tercümesini istemek diğer arkadaşlardada alışkanlık yapmaz çünkü herzaman cümlelere dökmek basit olmayabiliyor. bir örnek olsun diye yaptım.
 
Katılım
18 Ağustos 2005
Mesajlar
85
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.01.2022
Sn danersin, Düzenlemelerimiz ezberden çok bilgiye dayalı olduğunda sizleri daha az rahatsız etmiş oluruz :D Çok işime yarayacak.

Teşekkürler, İyi Çalışmalar
 
Üst