Userform listbox hakkında

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Sayın ustalar daha öncede bu konuyu açtım da cevap veren olmadı. Şimdi ben YSC (yangın söndürücü kontrolü ) yaptığım bir program yazdım (program dedim ama öyle basit birşey) userformda listbox ta son girilen değer üst satırda görünsün ve bu alanda da flitreleme yapabileyim Ayrıca yaptığım tarih kısmına el ile tarih girmek yerine açılır takvim ile seçim yapmak istiyorum. (diğer düğme formüüllerinde anormallikler var mı bilmiyorum.) Çok mu şey istiyorum bilmiyorum ama hani daha ne eklenebilir kullanışlılık açısından yardımcı olabilecek ustalara şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun saygılar.
program ektedir.

YSC Programı

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sırayla cevap vereyim.

1. Son Girilen değer üst satırda gözüksün
Bunun anlamı excel sayfanızdaki tüm veriler yeniden eskiye doğru mu gözüksün ki ben olsam öyle yapardım.
Ayrıca bir sonraki adımdaki işleri de rahatlatmak için kayıt tarihini otomatik olarak verinin girildiği günün tarihini yazardım.

2. El ile tarih girmek yerine....
Evet el ile tarih girilmesi çoğu kere istenmez. Ben de sevmiyorum. Ama bir türlü DTPicker veya Calender nesnesinde kararlılık yakalayamadım, kuramadım. OCX vs beceremedim.
Ancak 1.maddede belirttiğim gibi kayıt tarihini otomatik günün tarihini yapar, kontrol ve son kullanma tarihlerini de kayıt tarihini baz alarak DateAdd fonksiyonuyla yine otomatik olarak girerim

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Sırayla cevap vereyim.

Bunun anlamı excel sayfanızdaki tüm veriler yeniden eskiye doğru mu gözüksün ki ben olsam öyle yapardım.
Ayrıca bir sonraki adımdaki işleri de rahatlatmak için kayıt tarihini otomatik olarak verinin girildiği günün tarihini yazardım.

Evet el ile tarih girilmesi çoğu kere istenmez. Ben de sevmiyorum. Ama bir türlü DTPicker veya Calender nesnesinde kararlılık yakalayamadım, kuramadım. OCX vs beceremedim.
Ancak 1.maddede belirttiğim gibi kayıt tarihini otomatik günün tarihini yapar, kontrol ve son kullanma tarihlerini de kayıt tarihini baz alarak DateAdd fonksiyonuyla yine otomatik olarak girerim
valla usta sizsiniz nasıl daha kullanışlı olursa ben vba lar ile yeni yeni çalışıyorum kurban

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Sırayla cevap vereyim.

ustam yardımcı olabilecek misin