UserForm Textbox'a tarih girme,çoklu satır

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
UserForm üzerinde bulunan TextBox içine girilen metin uzun olduğunda TextBox içerisinde metin düz bir satır gibi kayıp gidiyor. Ben metnin TextBox'un sonuna geldiğinde bir alt satıra geçmesini istiyorum. Metnin TextBox'tan excel sayfası üzerindeki hücrede bir problem yok. orada metin kaydırdan yaptım. Ancak TextBox'ta görünümde hata var nasıl yapılabilir?

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
Sayın Durhan gönderdiğiniz örnek dosya içerisinde belirtmiş olduğunuz UserForm1 ve 2 ye tarih sekmesini ekledim, her iki userforma karşılıklı geçiş için birer buton ekledim.umarım işinize yarar,

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
teşekkür

Sayın gezgin, ilginize ve emeğinizi çok teşekkür ederim. sizlerin sayesinde excel çalışmasında 1 aydır çok şeyler katettim. TextBox'ta birde metin kaydırmanın nasıl yapıldığını biliyorsanız. bu konudada yardım ederseniz çok müteşekkir olurum. saygılar

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
Sayın durhan, gördüğüm kadarıyla siz commandbuttonlara kodları henüz eklememişsiniz. Ben userformlarınıza karşılıklı geçiş için (userform1-2) birer buton ekledim, ayrıca userform1 yaptığım tarih sekmesini userform2 ye de ekledim, dosyayı 2 nolu mesajda güncelledim.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Sayın gezgin, ilginize ve emeğinizi çok teşekkür ederim. sizlerin sayesinde excel çalışmasında 1 aydır çok şeyler katettim. TextBox'ta birde metin kaydırmanın nasıl yapıldığını biliyorsanız. bu konudada yardım ederseniz çok müteşekkir olurum. saygılar

TextboxUn VBA sayfasında propertiesinde MultiLine var. Onu True yapın...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
teşekkür

arkadaşlar bu forumla ilgili ve sorunumla ilgili emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.