UserForm üzerinden işlevsiz bir label silinince UserForm açılmıyor..

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-02-2026
selamlar..

arkadaşlar..zaman zaman başıma gelmektedir..userform üzerinde çalışırken önceden yerleştirdiğim labeli (bu başka bir nesne de olabilir) sildiğimde;
(ki bu labelin herhangi bir makro bağlantısı falan da yok, olsa bile makrosuyla birlikte siliyorum) fakat bunun üzerine userform açılmıyor. Run-time error 404 gibi bir hata ile UserForm.Show makrosunda kilitleniyor..
bundan nasıl kurtulabileceğimize dair bir fikir edinmek istiyorum..

herkese hayırlı çalışmalar..

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Dosyanızı eklerseniz tam bir çözüm olur kanaatindeyim.

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
03-02-2026
örnek dosya ektedir..kolay anlaşılması için, dosyadan konumuzla ilgili olmayan kısımlarını silip kaldırdım..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Sayın exelim;
Visual Basic-6 da kullandığım bir yöntem var.Çalıştırmak istediğiniz formun kod bölümüne geçin ve hiçbir şeye dokunmadan F8 e basın(VB-6 da otomatik olarak kendisi ilerliyor,fakat Excel-VBA da satırları sürekli olarak F8 basarak ilerlerteceksiniz.)F8 kodları doğru çalışıp çalışmadığını bulmak için bir yöntem.Başka bir değişle yazdığınız kodlarda hata bulucu bir özelliği var.F8 ile ilerlediğinizde sorunun Label eksikliğğinden değil,başka nesnelerin eksikliğinden kaynaklandığını göreceksiniz.Benim bulduğum kodlarda olmasına rağmen form üzerinde bulunmayan bazı nesneler:

cmdsıra
combobox1
cmdbilgi
cmdcümle1
cmdcümle2
cmdcümle3
cmdcümle4
.
.
.
.

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Ayıca
cmdilgi adlı bir nesne de yok.
Sayın excelim galiba bir programdan alıntı yapıp kendi programınızı yapmaya çalışken nesnelerin isimleri ve kendileri eksik alınmış.
Sizin programa benzerlik gösteren kendi programımı öneriyorum değişiklik yaparak geliştirebilirsiniz.
http://excel.web.tr/showthread.php?t=24140

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
03-02-2026
belirttiğiniz noksan nesneleri kendim bilerek sildim, konuyu sadeleştirip daha belirgin anlatabilmek için..
Fakat sayın Tankut SAZLI' nın, vba da "F8" kullanımını bilmiyordum, benim için iyi bir fikir oldu..herşey için teşekkür ediyorum..iyi akşamlar diliyorum..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
İyi akşamlar.