Userform un ekranın sağ üst köşede görüntülenmesi

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Üstatlarım sayenizde detaylı bir teknik raporu tek tıklamayla yeni bir sayfaya kopyalayıp önceki sayfalardan gelen değerleri aktarabildim.

Şimdi ise
1-açılışta ekrana gelen UserForm'un sayfanın en üstünde sağ köşesinde görünmesini istiyorum.
2-Command Buton ile oluşturulabilecek maksimum sayfa sayısının bugünün tarihi ile kısıtlı olsun.
3-Userform ekranda iken hücrelere veri girişi yapılamıyor.Bunu nasıl önleyebilirim? Giriş yapabilmem için önce formu X ten kapatıp öyle hücrelere değer girebiliyorum.

Siz üstatlarımın yardımı bize büyük vakit kazandırıyor.Sayenizde rutin işler için boşuna zaman harcamaktan kurtuluyoruz.Bu vesileyle tekrar tüm yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
1 nolu sorumun cevabını buldum.2 ve 3 numaralı sorulara bakabilirseniz sevinirim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
2 nolu sorunuzu biraz daha açarmısnız.

3 nolu sorunuz için userformun properties penceresindeki showmodal özelliğini "false" yapın.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
2 nolu sorunuzu biraz daha açarmısnız.

3 nolu sorunuz için userformun properties penceresindeki showmodal özelliğini "false" yapın.
Hocam çalışma sayfa adları 1102,1103 diye gidiyor.Bunlar 2 Kasım,3 Kasım'ı ifade ediyor.Bu raporu 1 Kasım tarihinden itibaren düzenlemem gerekiyor.Bugünün tarihi olan 24 Kasım a geldiğimde raporu, bundan sonra tutacak olan arkadaşa vereceğim.Onun yanlışlıkla 2 defa butona tıklamasının önüne geçmek için sayfada I2 hücresinde bulunan tarih değeri bugünün tarihine eşit olduğunda yeni sayfa üretilmesin.

Umarım alatabilmişimdir.

Son düzenleme:

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Private Sub CommandButton1_Click()
satırının altına şu kodu yazınız.
If Day([I2].Value) = Day(Now) Then Exit Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce