Userform ve Vba Hakkında Basit 2 Soru

Bwtunc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
değişken
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-08-2026
Merhaba Arkadaşlar,

2 Adet sorum var bunlardan biri form tasarımının bir özelliği ile ilgili diğeri ise kod ile ilgili sorular ile ilgili değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Soru 1:

Userform açıldığında klasik windows mavi penceresinin görünmemesi için ne yapabilirim. Yanı userform bölümünde olan mavi çerçeve görünsün istemiyorum.

Örnek.jpg

Soru 2.

Kod:
Dim SonSatır As Variant

Private Sub CommandButton1_Click()

If TextBox1 <> "" And TextBox2 <> "" And TextBox3 <> "" And TextBox4 <> "" And TextBox5 <> "" And TextBox6 <> "" Then

If IsNumeric(TextBox2.Value) And IsNumeric(TextBox3.Value) And IsNumeric(TextBox4.Value) And IsNumeric(TextBox5.Value) And IsNumeric(TextBox6.Value) Then
SonSatır = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("İşletme Verileri").Range("A:A")) + 1

Worksheets("İşletme Verileri").Cells(SonSatır, 1) = TextBox1.Value
Worksheets("İşletme Verileri").Cells(SonSatır, 5) = TextBox2.Value
Worksheets("İşletme Verileri").Cells(SonSatır, 6) = TextBox3.Value
Worksheets("İşletme Verileri").Cells(SonSatır, 7) = TextBox4.Value
Worksheets("İşletme Verileri").Cells(SonSatır, 8) = TextBox5.Value
Worksheets("İşletme Verileri").Cells(SonSatır, 9) = TextBox6.Value

Else

MsgBox "Lütfen sadece rakam giriniz!"
End If

Else

MsgBox "Tanımlı alanlar boş bırakılamaz"

End If

MsgBox "Veriler başarıyla Kaydedildi"

End Sub
Şeklinde kod hazırladım ama "Veriler Başarıyla Kaydedildi" mesajı kaydet butonuna bastıktan sonra her koşulda çalışıyor. Yani kendinden önce gelen uyarıları gösterip kaydetmese bile "Veriler başarıyla Kaydedildi" mesajını veriyor. Ben sadece gerçekten kayıt işlemi gerçekleştikten sonra mesaj versin istiyorum.

Youtube videolarından derme izleyerek derme çatma hazırladığım kodlardır.

Şimdiden desteğiniz için teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

1. Sorunuz;

2. Sorunuz;

Mesaj veren satırı ilk ELSE satırının üstüne alıp deneyin.

Bwtunc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
değişken
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-08-2026
Merhaba,

1. Sorunuz;

2. Sorunuz;

Mesaj veren satırı ilk ELSE satırının üstüne alıp deneyin.

Hızlı cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2. Cevabınız için teşekkür ederim. Sorun çözüldü sayenizde. 1. Cevabınız için ise teşekkür ederim. Fakat mesaj yazmadan önce o başlığı okumuştum son yorumu görünce vazgeçmiştim. Acaba properties özelliklerinde bunu yapma imkanımız varsa deneyeceğim yoksa çok önemli değil.

Tekrardan teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bahsettiğiniz çerçevesiz form için API kodlaması kullanmanız gerekir. Yani bu çerçeveyi formun özellikler penceresinden kaldıramazsınız.

Önerdiğim linkte paylaşılan harici kaynaktaki kodlar ekli dosyada paylaşılmıştır. Orada form aynı zamanda transparan da yapılmış. Ben bu özelliği kaldırdım.

Ekli dosyalar