Soru Userform

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2020
Herkese iyi günler. Kendi çapımda bir excel dosyasıyla ilgileniyorum. Dosyayı tamamlayabilirsem işimi çok kolaylaştıracak. Userform ile alakalı yapamadığım bir durum var.
1. Userform da girilen bilgileri seçili bir sayfada seçili bir hücreye nasıl yazabilirim.
2. Dosyanın içinde Userform da Tür olarak belirttiğim yeri Tür adlı sayfada yazılı olanlardan nasıl çekebilirim.
Durumu daha ayrıntılı olarak görebilmeniz için örnek dosya ekledim.
Örnek dosyaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Herkese iyi günler. Kendi çapımda bir excel dosyasıyla ilgileniyorum. Dosyayı tamamlayabilirsem işimi çok kolaylaştıracak. Userform ile alakalı yapamadığım bir durum var.
1. Userform da girilen bilgileri seçili bir sayfada seçili bir hücreye nasıl yazabilirim.
2. Dosyanın içinde Userform da Tür olarak belirttiğim yeri Tür adlı sayfada yazılı olanlardan nasıl çekebilirim.
Durumu daha ayrıntılı olarak görebilmeniz için örnek dosya ekledim.
Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.
Dosyanız linktedir.:cool:

DOSYAYI INDIR

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 , Türkçe
19-02-2020
Hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. ^_^
2. sorumu hallettik. 1. sorumu tam anlatamadım sanırım. Örnek dosyadan gidecek olursak userformda üst soldaki sayı kısmına 1 yazdığımda Tarih yazan kısma girdiğim tarihin görüşmeler B2 hücresine yazılmasını Tür kısmına girdiğim verinin Görüşmeler D2 hücresine yazılmasını ve görüşme kısmına yazdığım verinin görüşmeler E2 hücresine yazılmasını istiyorum. Kaydet butonu yaparak yazdığım verilerin kaydedilerek userform'un kapanmasını istiyorum.
Userformdaki sayı kısmına 2 girince de aynı şekilde Tarih kısmına gireceğim verinin B3 kısmına ve diğerlerininde aynı şekilde bir alt hücreye girdi yapmasını istiyorum.
Çok mu şey istiyorum pek bilmiyorum ama yapılabilirse mükemmel olacak. :)
Dosyam aslında bu kadar basit değil sizden öğrendiğim bilgilerle kalan kısımlarını ben halledeceğim. Sayece örnek kodlara ihtiyacım var.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit

DOSYAYI INDIR

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim sh As Worksheet, sonsat As Long
Set sh = Sheets("GÖRÜŞMELER")
sonsat = WorksheetFunction.CountA(sh.Range("B2:B" & Rows.Count)) + 2
If Not IsDate(TextBox1.Value) Then
    MsgBox "Lütfen geçerli bir tarih giriniz!!" & vbLf & "İşlem yapılamadı.!", vbCritical
    Exit Sub
End If
sh.Cells(sonsat, "B").Value = CDate(TextBox1.Value)
sh.Cells(sonsat, "D").Value = ComboBox4.Value
sh.Cells(sonsat, "E").Value = TextBox5.Value
Unload Me
MsgBox "Kayıt başarı ile gerçekleşti."
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 , Türkçe
19-02-2020

DOSYAYI INDIR

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim sh As Worksheet, sonsat As Long
Set sh = Sheets("GÖRÜŞMELER")
sonsat = WorksheetFunction.CountA(sh.Range("B2:B" & Rows.Count)) + 2
If Not IsDate(TextBox1.Value) Then
    MsgBox "Lütfen geçerli bir tarih giriniz!!" & vbLf & "İşlem yapılamadı.!", vbCritical
    Exit Sub
End If
sh.Cells(sonsat, "B").Value = CDate(TextBox1.Value)
sh.Cells(sonsat, "D").Value = ComboBox4.Value
sh.Cells(sonsat, "E").Value = TextBox5.Value
Unload Me
MsgBox "Kayıt başarı ile gerçekleşti."
End Sub
dosya linkini alamadım sayın hocam.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Rica ederim.
İyi geceler.:cool:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Üyemizin isteği üzerine linklerde ki dosyalar ilk mesajdaki dosya ile revize edilmiştir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 , Türkçe
19-02-2020
Kendim yazılan kodları şekillendirerek dosyamı oluşturabileceğimi düşünmüştüm ama pek beceremedim açıkcası o yüzden tekrardan yardımınıza ihtiyacım var örnek olarak verdiğim dosyada yapılması için çok uğraştığım ancak bir arpa boyu yol alamadığım sorunlarımı Anasayfa kısmında yazdım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Problemden biraz bahsedecek olursak
1.
(TextBox1) e yazılan sayının her kaydedilişten sonra tekrar açıldığında en son kaydedilen sayıya 1 eklemesi gerekiyor. (TextBox1) de yazan sayıya göre diğer bütün işlemler görüşmeler sayfasında satırı değiştirecek. Örneğin (TextBox1) de 5 yazıyorsa diğer bütün yazılanlar Görüşmeler sayfasında 9. satıra yazılacak. ve kaydedildikten sonra tekrar açıldığında (TextBox1) de otomatik olarak 6 yazıyor olacak.

2. Eğer mümkünse Örneğin (TextBox1) de 1 yazdı ve diğer verileri girerek kaydettik daha sonra 2 3 4 falan yazdık ancak 1. görüşmenin kaydında değişiklik yapmak istiyoruz. (TextBox1) e 1 yazınca userformdaki diğer kısımlar yazılmış halde geri getirilebilir mi? Yani ters olarak userformdan excel hücresine değilde excel hücresinden userform a veri çekmek mümkün müdür?

3. Userformda sol üstteki sayı kısmının (TextBox1) her kaydedişten sonra otomatik olarak 1 artması ve oradaki sayının Görüşmeler sayfasındaki sıra numarası kısmıyla senkronize bir şekilde çalışması Örneğin 15'den 16 ya geçişte arada boşluk kısımları var oralara hiç dokunmadan userformda sayı kısmı 15 deyken Görüşmeler sayfasında 19. satırda işlem yapıyorken 16 sayısına gelince Görüşmeler sayfasında 27. satırdan işleme devam etmesi.

4. Userformda alt soldaki Sayfayı Yazdır (CommandButton1) kısmı sayı kısmındaki sayı ile senkronize bir şekilde sayı kısmında kaç yazıyorsa o sayfayı yazdırması (sayfalar şuan yok 1,2,3,4… diye sayfalar açılacak.)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 , Türkçe
19-02-2020
çoğu problemi çözdüm ama üst yorumda yazılı olan problemleri çözemedim yardım edebilecek var mı?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 , Türkçe
19-02-2020
problemi hala çözemedim yok mu yardım edebilecek. Excel bilgim tam olmadığı için bişey diyemiyorum mümkün değilse en azından onu bileyim başka yöntemler düşüneyim. Şimdiden teşekkürler.