- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Örnek dosya üzerinden tarif ediniz.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Private Sub ListBox1_Click()
Dim Veri As Variant
If ListBox1.Value = "Diğer" Then
10 Veri = InputBox("Lütfen diğer seçimi için açıklama giriniz...", "Açıklama")
If Veri = "" Then GoTo 10
ActiveCell = Veri
End If
End Sub
Hocam benim listboxta çalışmamasının sebebini buldum. Listbox Multiselect seçili olması, Single olunca çalışıyor ama çoklu olunca bu kod çalışmıyor, bunu çoklu kodda da nasıl çalıştırabilirim hocam. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.Önerdiğim kod içindeki aşağıdaki bölüm sizin için yeterli olacaktır.
Sadece aktif hücre düzeltmesi yaptım.
Yalnız sizin form üzerinde ListBox nesnesinde çalışmadı. Bende nesneyi silip yeniden ekleyip sonuca gittim.
C++:Private Sub ListBox1_Click() Dim Veri As Variant If ListBox1.Value = "Diğer" Then 10 Veri = InputBox("Lütfen diğer seçimi için açıklama giriniz...", "Açıklama") If Veri = "" Then GoTo 10 ActiveCell = Veri End If End Sub
Private Sub CommandButton1_Click()
Cells(Me.TextBox1, Me.TextBox2) = Me.ListBox1
ActiveCell = ""
For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(i) = True Then
If ActiveCell = "" Then
ActiveCell = ListBox1.List(i)
Else
ActiveCell = ActiveCell & Chr(10) & ListBox1.List(i)
End If
End If
Next
Unload Me
End Sub
Hocam fikir verebilir misiniz? Kafa tamamen durduO zaman Buton kullanmanız gerekir.
Private Sub CommandButton1_Click()
Cells(Me.TextBox1, Me.TextBox2) = Me.ListBox1
ActiveCell = ""
For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(i) = True Then
If ListBox1.List(i) = "Diğer" Then
10 Veri = InputBox("Lütfen diğer seçimi için açıklama giriniz...", "Açıklama")
If Veri = "" Then GoTo 10
If ActiveCell = "" Then
ActiveCell = Veri
Else
ActiveCell = ActiveCell & Chr(10) & Veri
End If
Else
If ActiveCell = "" Then
ActiveCell = ListBox1.List(i)
Else
ActiveCell = ActiveCell & Chr(10) & ListBox1.List(i)
End If
End If
End If
Next
Unload Me
End Sub
Hocam Çok Teşekkür Ederim. Sorunsuz hem çoklu hem de diğer seçeneği çalıştı. SaygılarBöyle deneyiniz.
C++:Private Sub CommandButton1_Click() Cells(Me.TextBox1, Me.TextBox2) = Me.ListBox1 ActiveCell = "" For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1 If ListBox1.Selected(i) = True Then If ListBox1.List(i) = "Diğer" Then 10 Veri = InputBox("Lütfen diğer seçimi için açıklama giriniz...", "Açıklama") If Veri = "" Then GoTo 10 If ActiveCell = "" Then ActiveCell = Veri Else ActiveCell = ActiveCell & Chr(10) & Veri End If Else If ActiveCell = "" Then ActiveCell = ListBox1.List(i) Else ActiveCell = ActiveCell & Chr(10) & ListBox1.List(i) End If End If End If Next Unload Me End Sub
hocam çalışmaya kendinizde birşeyler kattınızı anladım mesajlardan. Çalışmanın son halini bizlere de paylaşabilir misiniz. Teşekkürler, SaygılarımlaHocam Çok Teşekkür Ederim. Sorunsuz hem çoklu hem de diğer seçeneği çalıştı. Saygılar