Userformda İmage

Userformdaki Toolboxun içindeki İmage'yi userforma ekliyorum. Çok uğraşmama rağmen içine isim veremiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
"....İsim veremiyorum" derken ? ... Image nesnesini içine yazı mı yazmak istiyorsunuz ?

.

Pardon;isim veremiyorum derken yanlış söyledim. Sizin dediğiniz gibi image nesnesinin içine yazı yazamıyorum.

Kemal Demir

Özel Üye
Günaydın,

Eğer bende yanlıs bilmiyorsam İmage nesnesine yazı yazamayız(Yazdıgımız text'i resme çevirmediysek)

Ama şöylebir alternatif önerim olabilir.ControlTipText(Etiket Yazısı) yazdırılabilir.

Ek'teki örneği İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sn Kemal Bey; ilginize teşekkürler.Gönderdiğiniz sayfadaki makroyu tıklayıp açılan forma yazı yazdığımda herhalde yazı , İmage1 içine yazılmış olacak. Ama ya beceremedim ya da olmuyor. Bu ara daha önce Erhan DİNÇER'in yapmış olduğu çalışmadaki user formu ekliyorum. Acaba İmage mesnelerinie yazıyı nasıl yazdırmış olabilir ?

Ekli dosyalar

Kemal Demir

Özel Üye
Merhaba,

Dikkat ederseniz eğer, image nesnesi içerisinde resim oldugunu görebilirsiniz.Image nesnesinden sadece resim gösterebilirsiniz.
Aşagıdaki kodu denermısınız.Image nesnesine Text bir ifade yazdıramazsınız.(Sadece Resim Görüntülenebilir)

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Image2.Picture = LoadPicture("Resmi Tam Yolunu Yazınız")

'Örnek :

'[b]Image2.Picture = LoadPicture("C:\Resim\Resim1.jpg")[/b]

End Sub