Userform'da "Kaydet"i çalıştıramıyorum, Lütfen Yardım

Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
34
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 eng
Merhaba,

Ekteki dosyada Randevu Ver butonuna tıklandığında çalışmayan bir userform çıkıyor. Userforma combobox ekleyebildim fakat userformda olmasını istediğim "Kaydet", "Temizle" ve "İptal" butonlarını çalıştıramadım. Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer, şimdiden teşekkürler. Yapmak istediğim şeyli asıl dosyaya yazdım, bilginize,
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar

Kaydet ve İptal işlemini tahmin ettiğim kadarıyla yaptım. Ama "Temizle" den kastınız nedir onu anlamadım.

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

NOT : Bir Combobox'a, nasıl "TextBox1" adını koyduğunuzu da anlayamadım. "Textbox1" diye adlandırdığınız Combobox'a "Combobox3" adını verdim.
 
Son düzenleme:
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
34
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 eng
Re:

FPC çok teşekkür ederim, Temizle butonundan kastım, user form ekranında seçilmiş olan tedarikçi tipi, sipariş tipi gibi bilgilerinin comboboxtan silinmesi. Bu form istediğim gibi olmuş tam, fakat daha önce farketmediğim bir sorunu farkettim, userformdaki 3. combobox da saat seçilmesine rağmen, seçim yapıldıktan sonra saat formatında görüntülenmiyor, bunu nasıl yapabilirim biliyor musun, çok teşekkürler,
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
2 Nolu mesaj ekindeki dosya revize edilmiştir

Tekrar indirip, inceleyiniz.
 
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
34
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 eng
Re:

FCP tekrar teşekkürler ve tekrar merhaba, ekteki Makroyu çalıştırdığımda hata veriyor. Sanırım saat formatında bir sorun var. Sende hata vermiyor olmalı. Sorunun ne olduğu ile ilgili bir fikrin var mı acaba? Tekrar Tekrar teşekkürler:)
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Aldığınız hata mesajı nedir? Yazınız. (mümkünse hangi satırda veriyor)
 
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
34
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 eng
Merhaba,

Type mismatch diyor, debug dediğimde
Sub ufgoster()
UserForm1.Show 'a gidiyor, ama

Private Sub UserForm_Initialize()
CommandButton3.Cancel = True
For i = 4 To 27
ComboBox2.AddItem FormatDateTime(Cells(i, 2), vbShortTime)
Next i

komutlarından

For i = 4 To 27
ComboBox2.AddItem FormatDateTime(Cells(i, 2), vbShortTime)
Next i

satırlarını sildiğimde, makro çalışıyor. Bu yüzden date formatından dolayı sorun olduğunu tahmin ettim, ilgin için teşekkürler
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Döngünün içerisindeki satıı aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
 ComboBox2.AddItem Format(Hour(Cells(i, 2)), "00") & ":" & Format(Minute(Cells(i, 2)), "00")
 
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
34
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 eng
Re:

Tekrar merhaba FPC, sanırım başka bir sorun var, Permission denied diyor, sanırım birşeylerin formatını değiştirmek için izin vermiyor fakat anlayamadım. Yine de yardımların için çok teşekkürler
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Yine de; birgün lazım diye açıklamış olayım.

Muhtemelen Permission denied hatasını Combobox'ın RowSource'unu manuel ayarladığınız için alıyor olmalısınız. Kodlar aynı şekilde, combobox'ı doldurmaya kalktığı için; "izin verilmiyor" şeklinde bir hata mesajı alıyorsunuz.
 
Üst