userformdaki veriler kayıt edildikten sonra textboxlardan silinsin

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
selamlar;

bir userform üzerinden sheet2 ye veri girişi yapıyorum. yani textboxlara girdiğim veriler tablomun ilgili sütünlarına sıra ile kaydediliyor. ben buna bir ilave yapmak istiyorum. userformdan veri girişi arka arkaya defalarca yapılacak, kayıt işlemi yapıldıktan sonra textboxlar temizlensin istiyorum. yani kayıttan sonra bir önceki kayıta ait veriler textboxlar üzerinde görünmesin. bunu nasıl yapabilirim? yardımlarınızı bekliyorum.. teşekkürler..

saygılar..

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin. Yalnız siz aşağıdaki 5 yerine sizdeki textbox sayısını yazın.
For i = 1 To 5
TextBox & i=" "
Next i

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Alternatif
Tüm Textboxları silmek için

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim nesne As Control
For Each nesne In Me.Controls
If TypeName(nesne) = "TextBox" Then nesne.Value = ""
Next
End Sub

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn hamitcan'ın verdiği kodda bir düzeltme yapalım aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kod:
For i = 1 To 5
controls("TextBox") & i=""
Next i

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Sn Levent Bey"in verdiği kodda bir düzeltme yapalım aşağıdaki gibi olmalıdır.

For i = 1 To 3
Controls("TextBox" & i) = ""
Next i
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
sn. hamitcan, fructose ve leventm;

hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. ancak sorunum çözülmedi, kodların ikisi de hata veriyor, acaba bende mi sorun var?? bana ait kodlar aşağıda, ben bu kodlara ilave etmek istiyorum örneklerinizi. yani kayıt yaptıktan sonra otomatik olarak temizlensin textboxlar.

Kod:
Set s1 = Sheets("1GL")
For a = 1 To 4
If Controls("textbox" & a) = "" Then
MsgBox "Lütfen Bilgileri Eksiksiz ve Tam Giriniz!.."
Exit Sub
End If
Next
sonsat = [a65536].End(3).Row + 1
s1.Cells(sonsat, 1) = sonsat - 2
s1.Cells(sonsat, 2) = TextBox1.Value
s1.Cells(sonsat, 3) = TextBox2.Value
s1.Cells(sonsat, 4) = TextBox3.Value
s1.Cells(sonsat, 5) = TextBox4.Value
Exit Sub
Application.Run sil()
End Sub
gönderdiğiniz kodları hem bu kodların içinde, hemde ayrı bir modüle yazarak buradan çalıştırmak suretiyle denedim ancak hata verdi. temizlenecek olan textbox2 ve textbox3 sadece. yardımlarınızı bekliyorum.. :(:(

ayrıca birde textbox1'e bugünün tarihini otomatik almasını istiyorum. sayfa üzerinden almasını sağladım ancak mm/dd/yyyy formatında aldı, değiştirmek için forumdan öğrendiğim kodları yazdığımda olduğu gibi değiştirdi yani hata yaptı.(mesela 06 kasım 2006 tarihini = 11/06/2006 şeklinde textboxa yazıyor, formatın "dd.mm.yyyy" şeklinde yaptığımda da 11 haziran 2006'ya çeviriyor. bunu sayfayla bağdaştırmadan direkt makro sayfasından nasıl yazabiliriz)

değerli fikirlerinizi bekliyorum..

saygılar...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sn Levent Bey"in verdiği kodda bir düzeltme yapalım aşağıdaki gibi olmalıdır.

For i = 1 To 3
Controls("TextBox" & i) = ""
Next i
End Sub
Sn. Seyit Tiken;

onuda denemiştim az önce, ancak onda da hata verdi maalesef. hatadan sonra controls("textbox" & ") kısmını seçili hale getiriyor.

nerede hata yapıyorum acaba?
saygılar

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tarih ile ilgili sorunuz.

Private Sub UserForm_Initialize()
Me.TextBox1.Text = Date
End Sub

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
TextBox ile ilgili size verilen kodlar UserForm TextBoxları ile ilgiliydi. Denetim Araç Kutusundaki olana olmuyor. Yani Userformsuz uygulamalar için bildiğim kadarıyla olmuyor. Eğer diğer uygulamayı kullanıyorsanız bu şekilde bir kod kullanınız. :

TextBox1.Value = ""
TextBox2.Value = ""
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sn. Seyit Tiken;

benim textboxlarımda zaten userform üzerinde. yani anladığım kadarıyla uyması gerekiyor ancak hata veriyor. userform üzerinde commandbutton1 tıkladığımda yukarıdaki kodlar çalışıyor ve kayıt yapıyor, daha sonra bu textboxları temizlenmesini istiyorum. ayrıca tarih ile ilgili cevabınız için teşekkürler, sorun çözüldü. :D:D

bir de, yukarıda yazdığım kodlarda küçük bir düzenleme yapıp ilk exit sub satırını çıkardım. ancak ona rağmen user formdan kayıt yapılıp, userform kapatılıp tekrar açıldığında eski kayıtların üzerine kayıt yapıyor, ancak en sondan itibaren devam edip, yeni satıra kayıt yapması gerekiyordu.. hata nerde acaba? yani hiç bir şekilde eski kayıtlar silinmeyecek..

saygılar..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
sayın üstadlar;

sorumun cevabı var mı acaba?? nerede hata yaptığımla ilgili bir fikri olan varmı?? yardımlarınızı bekliyorum... :(:(

saygılar...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
saygı değer üstadlarım;

akşamdan bu yana, kodları çözmeye uğraşıyorum, ancak nerede hata yaptığımı bir türlü bulamadım. onlarca örnek inceledim, bir çok şey denedim, ama çözüm bulamadım.. :(:(

1nci sorunum;
user form üzerinde 4 adet textbox var, bunlardan birisi tarihi otomatik olarak alıyor, bir diğerine optionbutton ile değer atanıyor(bu ikisinde sorun yok), ancak kayıt işlemi yapıldıktan sonra, yani userform üzerindeki "kaydet" butonuna tıkladığımda (diğerlerinin) textbox2 ve 3'ün temizlenmesini istiyorum. yani textboxlar boşalsın. yukarıdaki örnekler hata verdi. bu sorunu nasıl çözebilirim??

2nci sorunum ise;
yukarıda yazdığım kodlar sheet2 ye yani 1GL sayfasına kayıt yapıyor. bu sayfaya defalarca ve yüzlerce satır kayıt yapılacak. her seferinde en son kayıttan sonraki satıra yeni veriyi kaydetmesi lazım. bir çok çalışmamda bu kodları kullandım ancak bu sefer sebebini anlayamadığım bir sorunla karşı karşıyayım. kayıt yapıyor, fakat userform kapatılıp açıldığında kayıt butonuna bastığımda tekrar 2nci satırdan kayıt yapmaya başlıyor. (öyle ki, 2. satırdan kayıta başlamasıda yanlış, çünkü ben ilk başlangıçta 3ncü satırdan başlamasını istiyordum, ilk kayıtta sorun yok, userform kapatılıp açıldığında sıkıntı doğuyor) yani eski verilerin üstüne kayıt yapıyor.. nerede hata yapıyorum??

değerli yardımlarınızı bekliyorum...

saygılar...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosyanızı ekleyin üzerinden gidelim daha sağlıklı olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
sn. Cost_Control ve diğer üstadlarım;

dosyanın orjinali işyerindeki bilgisayarımda olduğu için küçük bir örneğini yaptım. incelermisiniz lütfen??

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sn. Cost_Control üstadım;

elleriniz dert görmesin, tam istediğim gibi olmuş. verdiğiniz linklerdeki dosyaları da incelemiştim ancak bir türlü sonuca ulaşamadım.. tekrar inceliycem ilgili örnekleri.. değerli yardımlarınız için yürekten teşekkür ederim..

saygılar...