userformla veri aktarımı

Katılım
5 Mart 2005
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
selam arkadaşlar, :hey:
bu siteyi keşfettiğimden beri makro sevdalısı oldum. userform kullanarak veri girişi yapmak istiyorum. elimden geldiğince yardımcı olacak arkadaşlara ekteki dosyada birşeyler yapmaya çalıştım. ilgilenenlere(gönüllülere) şimdiden teşekkürler...
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
556
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
Dosyanızda biraz değişklik yaptım.bir göz atın,kafanıza takılan yerleri sorun.
 
Katılım
5 Mart 2005
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
teşekkürler Sn. bedersu
yeni olduum için kafama takılan çok tabii. :D
1. tarihi formatlama : 01.03.2005 gibi
2. b,c,d,e,f,g kolonları verilerini combobox ile sabitler sayfasından alabilirmi?
3. veri girişinin sürekliliği nasıl sağlıyabilirim
en azından birer örnekle açıklayabilirsen sevinirim. vbd dilini bilmiyorum.sadece gördülerimi kendime uygulamaya çalışıyoru. kusura bakma biraz uzun oldu.
kolay gelsin
 
X

xxrt

Misafir
1. tarihi formatlama : 01.03.2005 gibi
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1 = Format(TextBox1, "dd""/""mm""/""yyyy")
End Sub

2. b,c,d,e,f,g kolonları verilerini combobox ile sabitler sayfasından alabilirmi?
ComboBox'un RowSource Ã?zelliğine,
SABİTLER!B2:H6 yazın.

Çalışmanızı inceledim.Neyi Ne yapmak istiyorsunuz.Biraz daha Ayrıntılı olarak yazınız..
Mesela;
UserForma Girilen Değerleri Sayfa1'e aktarsın.Ve sayfa2'deki değerleri UserFormdaki Textlere getirsin.
Gibi..Çalışmanızda neyi yapmak istediğinizi detaylı olarak yazmanız gerekiyor..
 
Katılım
5 Mart 2005
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
selam
sn. xxrt
UserForma Girilen Değerleri Sayfa1'e aktarsın.Ve sayfa2'deki değerleri UserFormdaki Textlere getirsin.
Gibi..
örneklediğiniz şekilde anlatmak istemiştim. yardımcı olursanız sevinirim.
 
X

xxrt

Misafir
Ã?rnek EKledim.İncelersiniz.
Ayrıca Sorularınızı isme değil foruma sormanız halinde diğer üyelerden de alternatif cevap geleveğini dip not olarak eklemek isterim.
 
Katılım
16 Mart 2005
Mesajlar
63
Ellerinize sağlık çok güzel bi çalışma

peki UserFormdaki Texte getirilen listedeki değerden seçtiğimiz textlere tekrar gelebilir mi? o şekilde olursa değişiklik silme falan da sanırım userform üzerinden yapılabilir.
selamlar
 
X

xxrt

Misafir
Arama motoru ile Listboxta Silme,TextBoxtan ListBoxa...aratabilirsiniz.
 
Katılım
5 Mart 2005
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
sanırım yapmak istediğimi ifade edememişim. dosya üzerinde biraz daha çalışıp sizlere sunacağım. ilgilenenlere teşekkürler. :?
 
Üst