Soru Userformlar arası veri nasıl alınır ?

Excel Vers. ve Dili
365 TR
Merhaba, iki adet userform tanımlı kodumda,

Bu kodum userform2 ' de bulunmakta , butona tıklandığında verileri kayıt ediyor.

Kod:
Sub commandbutton3_click()

Dim KolonAd(20, 300) As String
Dim KolonKat(20, 300) As String

Dim as3(20, 300) As Double '3 yönüdeki donatı çapı
Dim as3a(20, 300) As Double '3 yönündeki donatı adeti
Dim as2(20, 300) As Double '2 yöündeki donatı çapı
Dim as2a(20, 300) As Double '2 yönündeki donatı adedi
Dim ask(20, 300) As Double 'köşe donatı çapı

UserForm1.ListBox2.AddItem (Label1.Caption)

' UserForm1.ComboBox1.ListIndex ' KAT İNDEXLERİ
' UserForm1.ListBox1.ListIndex ' KOLON İNDEXLERİ

KolonAd(UserForm1.ComboBox1.ListIndex, UserForm1.ListBox1.ListIndex) = Label1.Caption
KolonKat(UserForm1.ComboBox1.ListIndex, UserForm1.ListBox1.ListIndex) = Label28.Caption

as3a(UserForm1.ComboBox1.ListIndex, UserForm1.ListBox1.ListIndex) = TextBox3.Value
as3(UserForm1.ComboBox1.ListIndex, UserForm1.ListBox1.ListIndex) = TextBox2.Value
as2a(UserForm1.ComboBox1.ListIndex, UserForm1.ListBox1.ListIndex) = TextBox1.Value
as2(UserForm1.ComboBox1.ListIndex, UserForm1.ListBox1.ListIndex) = TextBox4.Value
ask(UserForm1.ComboBox1.ListIndex, UserForm1.ListBox1.ListIndex) = TextBox5.Value

End Sub
Userform2'deki commandbutton3_clickteki verileri userform1'deki commandbutton4_click deki kod satırlarında tanımlanmasını istiyorum.
Bunu yapmam mümkün mü ? Nasıl yapabilirim ?
Şimdiden teşekkürler.

Kod:
Sub CommandButton4_Click()

End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

İki form ekranda açıkken 2. formun üzerindeki textbox üstündeki veriyi 1. formun üzerindeki textbox nesnesine aşağıdaki kod ile yazdırabilirsiniz.

C++:
Private Sub CommandButton1_Click()
    UserForm1.TextBox1 = Me.TextBox1
End Sub

Excel Vers. ve Dili
365 TR
Soruyu şöyle sorayım. Kolonad,kolonkat,as3,as3a olarak yaptığım tanımlamalara ait verileri, userform1'deki kod satırımda kullanmak istiyorum.
Değişkenleri nasıl tanımlamam gerekir ? Değişkenlere ait verileri başka kod satırlarına nasıl aktarabilirim ?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
365 TR
Gerekli tanımlamaları modulde public olarak yaptım sorun çözüldü. Peki bu değerleri makro kapansa bile nasıl hafızada tutabiliriz ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Şimdi şöyle bir deneme yaptım.

Boş bir dosyada bir form oluşturdum. Üzerine 1 adet buton ekledim. Butona aşağıdaki kodu yazdım.

C++:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Test = 12345
    Unload Me
End Sub
Sonra boş bir modül ekledim ve modülün en tepesine (General kısmına) aşağıdaki kod satırını yazdım.

C++:
Public Test

Sub Deneme()
    MsgBox Test
End Sub
Sonra formu açıp butona tıkladım.

Daha sonra Deneme isimli makroyu çalıştırdım. Sonuç olarak form kapansada değer hafızada duruyordu.

Excel Vers. ve Dili
365 TR
Yardımınız için teşekkür ederim sorunumu çözdüm.