Userformlar arasında döngü oluşturmak.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,239
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar arkaşdaşlar,

Ã?rnek bir dosya gönderiyorum. Bu dosyada yapmak istediğim şey;

2 adet userform oluşturdum. 1. formdan 2. forma geçmek için bir buton oluşturdum. Bu butona bastığımda bana dosyayı kapatmak için yazdığım prosedürü soruyor. Bu prosedürü sormadan diğer formu açmasını istiyorum. Ayrıca formlar arasında geçişi sağlamak için kullandığım butonlara tıkladığımda sürekli olarak textbox1 in seçili olmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?

İyi çalışmalar dilerim. :hey:
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Butona bağlı kodu sadece aşağıdaki gibi düzenlemeniz yeterlidir.

[vb:1:6117c00912]Private Sub CommandButton1_Click()
Form2.Show
End Sub
[/vb:1:6117c00912]

Textbox1 in seçimi içinde aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:6117c00912]Private Sub UserForm_Activate()
TextBox1.SetFocus
End Sub[/vb:1:6117c00912]
 

Mahmut Bayram

Özel Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
1,778
Excel Vers. ve Dili
2016 Excel Tr
prosedürün cevabı şu: kapat butonundaki kodları sil aşağıdakini yaz
Unload me
load Userform2
userform2.show
AYRICA SEN
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
başlığındaki olayı da silmelisin bu formdaki x işareti ile çıkılmaması ile ilgili

texbox'un seçili olması içinde herhalde set.focus özelliği kullanımalı
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,239
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar arkadaşlar,

Verdiğiniz cevaplar teşekkür ederim.

Aşağıdaki kodlarla işlemi gerçekleştirdim.

Private Sub CommandButton1_Click()
FORM1.Hide
FORM2.Show
End Sub

Bu butona basınca ekrana gelen formun kod sayfasınada aşağıdaki kodu ekledim.

Private Sub UserForm_Activate()
TextBox1.SetFocus
End Sub

2. Formdan 1. forma geri dönmek için kullandığım butonada aşağıdaki kodu ekledim.

Private Sub CommandButton2_Click()
FORM2.Hide
FORM1.Show
End Sub

Bu butona basınca ekrana gelen formun kod sayfasınada aşağıdaki kodu ekledim.

Private Sub UserForm_Activate()
TextBox1.SetFocus
End Sub

Ve işlemimi başarı ile gerçekleştirdim. :hey:
 
Üst