Userforum combobox ve label hakkında hakkınd

antitez21

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
40
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-05-2027
Merhaba Userformu yeni öğrenmeye çalışıyorum İki yerde takıldım forumda tam aradığımı bulamayınca konu açmak zorunda kaldım İlk olarak comboxta seçili veriyi yine userforum üzerindeki bir text kutusuna otomatik getirmek istiyorum. Örneğin Comboboxta Adana seçiliyse yine userforum üzerindeki textbox a Adana yazsın.

combobox1.value=Textbox1.value yazdım fakat olmadı

İkincisi Listbox da bir sütundaki verilerin toplamını userforum üzerinde Labelde göstermek istiyorum. Yardım ederseniz memnun olurum
 

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
2,605
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
1. sorunuz için; mevcut kodunuzun tersini yazmalısınız. TextBox1.Text = ComboBox1.Value
2. Sorunuz için; ListBox'un kaynağı olan veri setinden toplam alıp doğrudan Label'e yazdırabilirsiniz..
 

antitez21

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
40
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-05-2027
Teşekkür ederim peki hocam Label üzerindeki değeri herhangi bir hücredeki değere nasıl eşitlerim.? Mesela excel sheet1!A2 deki değeri userforum üzerindeki labelde nasıl gösterebilirim?
 

Greenblacksea53

Altın Üye
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
569
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-01-2025
Kod:
Label1.Caption = Sheets("Sheet1").Range("A2").Value
UserForm_Initialize olayına yaz ki userform açılınca gelsin.
 

antitez21

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
40
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-05-2027
Eyvallah hocam çok teşekkürler
 
Üst