uzun yazılar excel de nasıl düzgün yazılabilir

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Word'ün işini üstelik uzmanı olduğu işini neden Excelde yapmak istiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
merhaba.

sanırım alt hücrelerdeki formüllerden dolayı
excel sayfası kullanmak istiyorsunuz.
yazınızın her satırını atlarken
A sütunundanda alt satırı seçin normal normal yazınıza devam edin
ek i inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
2002
bence word saçma :) excel e word özellikleri verilebilir neyse satır sonlar ektede görüldüğü gibi düzgün değil ayrıcı aralara köprüler atacağımdan yazının satır genişligi değişebiliyo buda yazı görünümünü bozuyo vba ile bişey yapılamazmı

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Görüşüme göre söylüyorum : Biraz uğraşınca excelde, worde yakın düzgün yazılar yazılabilir. Adımları takip ederek çalışmanıza uygulayınız. Hücre Biçimlendir > Hizalama > Yatay tırnağa(combo) basın > Dağıtılmış Girinti'yi tıklayın. Ayrıca, Dikey comboya tıklayarak yazıyı uygun biçimde ortalayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Seyit Bey'in yazdıklarına ufak bir ek yapacağım izniyle.Dağıtılmış girinti yerine İki Yana Yasla seçeneği de yazılan yazının daha düzgün görünmesini sağlayabilir.

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-02-2026
merhaba..!

excelde metin kullanma konusunu bende zorunlu olarak yapıyorum. Ancak sizin dosyanızda gördüğüm kadarıyla, birleştirilmiş hücre içerisine çok uzun metin dizesi konmuş, metin dizelerini sonraki satırlara bölmek gerekir.. malumki hücre içinde belli sayıdaki karakterden sonrasını göremezsin ve çıktıdan da alamazsın.

Hücre için de uzun metin paragrafı bulundurmaktaki bir başka sorun ise, kontrolünü zorlaştırır.

Aşağıda dosyanızı biraz düzenledim..(paragrafları birer defa daha bölseniz daha iyi olabilir.)

Excel Vers. ve Dili
2002
iyde bu boş alanlara köprü atanmıyo

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
03-02-2026
boş alanlar derken, neyi kasteddiğinizi anlayamadım..
fakat yine de görüşümü söylersem, köprü yerine makro kullanmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
03-02-2026
ayrıca, örneğinizde (....) bıraktığınız yerleri ve değişebilecek diğer kısımları bir giriş sayfasından yaparsanız, ve metinleri de "&" (birleştir operatörü) ilede bağlarsanız çok daha pratik olur.
o zaman bahsi geçen metin sayfasını sadece çıktı almak için kullanırsınız..

Excel Vers. ve Dili
2002
ayrıca, örneğinizde (....) bıraktığınız yerleri ve değişebilecek diğer kısımları bir giriş sayfasından yaparsanız, ve metinleri de "&" (birleştir operatörü) ilede bağlarsanız çok daha pratik olur.
o zaman bahsi geçen metin sayfasını sadece çıktı almak için kullanırsınız..
zaten amacın giriş sayfasından yapmak ama boşluklara gelecek bilgiler bazen 5 harf bazen 15 harf olabileceğinden dolayı satır sonlarında düzensizlik oluşur diye düşünüyorum en iyisi microsofta bi mail atıyım şu excel e wordu da eklesinler word u da piyasadan çeksinler ne dersiniz hoş olmaz mı :)

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
03-02-2026
sayın can06..! inan ki senin bu düşündüğünü ilk zamanlar bende düşündüm. excel ile word tek program, excel de word sayfası açabilmek..gerçekten de güzel olurdu.. her neyse..

bu konuda, size bir fikir oluşturması açısından kullandığım basit bir dosya ekliyorum..bir bakın...

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
03-02-2026
eklemeden kaydetmişim...

Excel Vers. ve Dili
2002
ok exelim örneğin güzel ama bunu exelde yapman word da yapmak kadar kolay olmamıştır demekki biraz urğaşmak lazım

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
zaten amacın giriş sayfasından yapmak ama boşluklara gelecek bilgiler bazen 5 harf bazen 15 harf olabileceğinden dolayı satır sonlarında düzensizlik oluşur diye düşünüyorum en iyisi microsofta bi mail atıyım şu excel e wordu da eklesinler word u da piyasadan çeksinler ne dersiniz hoş olmaz mı :)
Aslında dediğiniz oluyor, şöyleki
menüçubuğundan
ekle>nesne komutunun çalıştırın.
çıkan pencereden micorosoft word belgesini seçin istediğiniz gibi boyutlandırın
nesne üzerinde sağ tıklayıp aç deyince istediğiniz gibi kullanabilirsiniz

Kod:
Sub Makro2()

ActiveSheet.OLEObjects.Add(ClassType:="Word.Document.8", Link:=False, _
        DisplayAsIcon:=False).Activate
    Range("a1").Select
End Sub
yada bu makroyu çalıştırıp boyutlandırın