Vade Tarihi Gelen Fatura Tutarını Göstermek

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Merhaba,

Arkadaşlar bir yardımcı cari tablo hazırlıyorum. Fatura Tarihini girdiğimde vade tarihi hesaplanıp kalan gün saysı otomatik olarak düşüyor. Vade tarihi bittiğinde bir diğer hücrede fatura tutarını görmek istiyorum. Fakat formulu yazamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Dosya ektedir.
saygılarımla..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
üstadlar,
acaba olmayacak bir şey midir? boşuna mı uğraşıyorum.
bir yardım lütfen?

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Hangi hücreye nasıl bir formül istiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Hangi hücreye nasıl bir formül istiyorsunuz?
Yusuf bey,

Dosyaya "d hücresine" fatura tarihi girildiğinde, "F hücresinde" 30 günlük bir vade tarihi başlıyor. I Hücresinde de fatura toplamı bulunmakta. F hücresindeki vade tarihi günlük olarak düşüyor ve 30 günlük vade tarihi geldiğinde "vade doldu" yazıyor. "J" hücresinde ki vadesi geçen borç kısmı vade tarihi gelene kadar boş vade tarihi geldiğinde ise "I hücresindeki" toplam tutarı göstersin istiyorum.
Bilmiyorum çok şey mi istiyorum. :)
umarım anlatabilmişimdir.
saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Yusuf bey,

Dosyaya "d hücresine" fatura tarihi girildiğinde, "F hücresinde" 30 günlük bir vade tarihi başlıyor. I Hücresinde de fatura toplamı bulunmakta. F hücresindeki vade tarihi günlük olarak düşüyor ve 30 günlük vade tarihi geldiğinde "vade doldu" yazıyor. "J" hücresinde ki vadesi geçen borç kısmı vade tarihi gelene kadar boş vade tarihi geldiğinde ise "I hücresindeki" toplam tutarı göstersin istiyorum.
Bilmiyorum çok şey mi istiyorum. :)
umarım anlatabilmişimdir.
saygılarımla.
Akşam üzerinde biraz daha çalışmıştım. Son hali üzerinden anlatmaya çalıştım o yüzden hücreler yanlış oldu kusura bakmayın. Yeni dosyayı ekliyorum. ayrıca "J" hücresine bir formul yazdım. vade doldu, ve ödeme günü yazdığında fatura tutarını işliyor. Fakat gün sayarken günü de aynı hücrede gösteriyor.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Yani J hücresi vadesi dolana kadar boş kalsın vadesi dolunca tutarı mı göstersin istiyorsunuz?

Eğer öyleyse :

Kod:
=EĞER(YADA(E3="";E3>=BUGÜN());"";I3)

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Teşekkür ederim. gayet oldu.:)
emeğnize sağlık.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Vade tarihi (E2 hücresi) formülünü şöyle değiştirin:

Kod:
=EĞER(D2="";"";D2+30)

Kalan gün (F2 hücresi) formülünü şöyle değiştirin:

Kod:
=EĞER(D2="";"";EĞER(E2=BUGÜN();"Ödeme Günü";EĞER(E2>BUGÜN();(E2+1)-BUGÜN();"Vadesi Doldu")))

böylece boş hücrelerde "vadesi doldu" demez.

özet tablo formülü

Yusuf Bey, merhaba
Konuyla alakalı değil, ama, birkaç gündür cevaplayan olmadığı için sizin dikkatinize sunayım dedim:

Ekli dosyada, sarı renkli hücrenin değeri -533 (zarar) olmalı,
Yeşil renkli hücrenin değeri de 4.533 (kâr) olmalı,
Ama bir türlü halledemedik.
Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Maalesef ben de anlayamadım. Özet tabloda Bakiye diye bir alan var, değerler ordan geliyor ama işlem sayfasında Bakiye diye bir sütun göremedim. Nasıl oluyor anlamadım. Yardımcı olamayacağım galiba:(

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
açıkçası çok anlamadım ama teknik olarak -533 ile 4000'in toplamının 3467 olması doğru değil midir? 533TL'lik zararı nasıl 4000tl kar ile toplayıp 4533 buluyorsunuz? Orda bir tutarsızlık var zannımca.

diğer konu da muhtemelen o hesaplanmış alan formülleri (bu arada bunu da sizin sayanizde öğrendim, daha önce hiç görmemiştim) belki yanlış düzenlemişsinizdir. formül adımlarını tekrar inceleyin isterseniz.