vadelendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar daha önceki yardımlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim.
Sizlere bir sorum daha olacaktı, bu gün sabatan beri yapmaya çalışıyorum ama bir türlü beceremedim.
Ek'te bir müşteriye ait 2 tür ürünün teslimat tablosu ve bu teslimatlara göre de ayrı ayrı vadelendirmelere artı vadelendirmelere göre ödeyeceği aylık toplam rakamları mevcut.
Bu tabloyu uzun zamandır manuel olarak takip ediyorduk. Eğer yardım edebilirseniz bu tabloyuda otomatik hale cevireceğim.
Daha detaylı bilgi excel tablosunun içine yazmaya çalıştım.

Şimdiden çok teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Herbir teslimat ayı için (Ocak Ayı) aşağıdaki formülün 24 tanesinin yan yana gelmiş halini yapınca problemsiz çalışıyor.
=EĞER(AF3=1;VE($AF$3+$AE$3-1-1>=AS1)*(E3*AD3/AE3);0)
Ancak teslimat ayını Ocaktan silip Şubat yapınca her hücre içinde ocak ayına ait formüllerin aynısını şubat ayı içinde yapmam gerekiyor. Fakat formüller çok uzun olduğu için Excel hata veriyor ve benim daha ocaktan sonra 11 ayım ve 2 türüm var buda bu formülle olacak bi iş değil galiba.
Bir çözüm bulabilen varsa bana yardım edebilirmi..........

Excel Vers. ve Dili
2007
:yardim: Yardım edebilecek birisi yok mu? Kafayı yemek üzereyim, yazıyı okuyan arkadaşlar eğer böyle birşey excel de yapılamayacaksa bari onun bilgisini verin bende saçlarımı yolmayı bırakayım artık..... :confused:

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar konunun yanıtsız kaldığına göre, bu excel de yapılabilecek birşey değilmiş. Peki bu excelde yapmaya çalıştığım formüller makrolar yardımıyladamı yapılamaz. Olumlu yada olumsuz bir yorum yazın lütfen....:dusun:

Excel Vers. ve Dili
2007
Ya arkadaşlar o kdar üstad var. Bari deyin ki olmayacak dua ya amin diyorsun.
Yaklaşık 13 saattir uğraşıyorum. Hala çözemedim.:kafa: Lütfen olumlu, olumsuz bir yorum bekliyorum. Bu projeyi cumartesi gününe eğer olcaksa bitirmem gerekiyor.