Validation da boş hücre sorunu.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Merhaba Arkadaşlar,

A kolonuna tanımladığım bir liste var. C1 hücresine yazılacak olan bilginin tanımlı olan bu listeden seçilmesini istiyorum. Bu liste dışında herhangi bir bilgi olmaması için hata mesajı seçeneğini kullanarak hatalı girişleri engellemeye çalışıyorum. Fakat hücreyi boş bıraktığımda yada hücredeki bilgiyi sildiğimde hata mesajı tekrar çıkıyor. Yani hücrenin boş bırakılmasına yada hücredeki bilginin silinmesini de engelliyor. Nasıl düzeltebiliriz ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bir ayarı daha yapmalısınız.

Veri Doğrulama-Ayarlar menüsünden "Boşluğu Yoksay" seçeneğini aktif hale getirin. Sorununuz düzelir.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Teşekkürler Korhan Ayhan,

Söylemiş olduğunuz gibi denedim fakat başaramadım. Sanırım biyerlerde hata yapıyorum. Ekte bir deneme dosyası gönderiyorum. Sarı olarak belirlenmiş hücreye A kolonundaki isimlerin dışında bir isim yazılmasını nasıl engelleyebiliriz? Eğer yanlış isim yazarsak sildiğimizde yada boş bıraktığımızda hata mesajıda çıkmaması gerekmektedir.

Yardımlarınız için bir kez daha teşekkürler..

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Teşekkürler Korhan Ayhan,

Söylemiş olduğunuz gibi denedim fakat başaramadım. Sanırım biyerlerde hata yapıyorum. Ekte bir deneme dosyası gönderiyorum. Sarı olarak belirlenmiş hücreye A kolonundaki isimlerin dışında bir isim yazılmasını nasıl engelleyebiliriz? Eğer yanlış isim yazarsak sildiğimizde yada boş bıraktığımızda hata mesajıda çıkmaması gerekmektedir.

Yardımlarınız için bir kez daha teşekkürler..
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar