• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Validation ile olusturulmuş listede harfe göre veri getirsin

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xlsx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
X

xlsx

Misafir
Selam Arkadaşlar
ufak bi ayrıntı.daha önce sorulmuş olabilir.kısa bir arama yaptım bulamadım.
combobox şeklinde her hücrede bir listem var.validation ile oluşturulmuş.
A'dan Z'e bir uzun liste başlıkları içersinde seçim yaparken cursorü aşağıya indirip harfin sırasına göre seçim yapmak zorunda kalıyorum.
bu şekilde değil de direkt seçeceğim harfe basarak o harfla başlayan liste başlıklarına ulaşmak mümkün mü?
Ya da validation yerine basit bir alternatif var mı.Formül penceresindeki gibi harngi harfe tıklarsam o harf ile başlayan formülleri verecek bir validation listesi alternatifi?
Tşk.
 
Son düzenleme:
Tamamen fonksiyonlarla hazırlamış olduğum ekli dosyayı inceleyin. C1 hücresinde yazılan harfe göre yine C1 hücresindeki veri doğrulamadaki liste değişmektedir.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tşk

Tamamen fonksiyonlarla hazırlamış olduğum ekli dosyayı inceleyin. C1 hücresinde yazılan harfe göre yine C1 hücresindeki veri doğrulamadaki liste değişmektedir.

çok tşk.tam istediğim gibi bir yöntem ve tam aradığım olay olmuş.Bunu düşünememiştim,:) ama iyi yol gösterdiniz.elinize sağlık..:)
 
sn leventm eklemiş olduğunuz dosyada kullanılan veri doğrulaması çok güzel bir örnek. bu verileri başka sayfadan aldırabilirmiyiz yada bunu alan adı gibi tanımlayıp başka sayfada,dosyada veri aldırabilirmiyiz.
ilginize/ilgilenenlere çok teşkkürler.
 
sn leventm eklemiş olduğunuz dosyada kullanılan veri doğrulaması çok güzel bir örnek. bu verileri başka sayfadan aldırabilirmiyiz yada bunu alan adı gibi tanımlayıp başka sayfada,dosyada veri aldırabilirmiyiz.
ilginize/ilgilenenlere çok teşkkürler.

Değişken alanı, ad olarak tanımlayıp veri doğrulamada kullanabilirsiniz.
 
İki farklı hücredeki validasyonları ilişkilendirme

Arkadaşlar merhaba,

benim de iki sorum olacak. Öncelikle Levent eline sağlık isme göre sıralama çok güzel olmuş ama benim istediğim biraz daha farklı.

Örnekle anlatırsam daha kolay olur. Ben listede C harfine bastığımda C harfi ile başlayan ilk ismin olduğu yere gitsin istiyorum. Yani listede sadece C harfi ile başlayanlar gelmesin. Liste dursun sadece kişi C harfi ile başlayan ilk isme ilerlesin.

İkinci sorum ise eke koyduğum dosya ile ilgili. İki farklı hücredeki validasyon arasında bağlantı kurabilir miyim? Yani diyelim ki Adana bölgeyi seçtim, Adana bölgedeki distribütörler gelsin yan hücredeki validasyonda. Bu mümkün mü? Mümkünse ekteki dosyaya uygulayabilir misiniz?

Çok teşekkür ediyorum, herkese iyi çalışmalar...
 
Selam arkadaşlar,

Levent sana bir sorum olacak. Gönderdiğin dosyayı inceledim, validation list içine yazılan formülü de gördüm ancak Yücel'in sorduğu gibi ben de listeyi farklı bir sheetten çekmek istiyorum. Listeye isim de verdim ancak formül yine de çalışmadı. Nerde hata yapıyorum bi bakabilir misiniz?

Dosyayı ekte gönderiyorum.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Sayın Levent Hocam,

Yaptığım bir çalışmada sizin çözümünüzü kullanmak istedim, formülünüz aşağıdaki şekilde;

DOLAYLI("'Unvan Listesi!A"&KAÇINCI(B1&"*";Unvanlar;0)&":A"&EĞERSAY(Unvanlar;B1&"*")+KAÇINCI(B1&"*";Unvanlar;0)-1)

Buna göre sabit listenin Ad Tanımlama ile "Unvanlar" olarak Ad Tanımlama'dan tanımlanmış olması gerekiyor. Benim çalışmamda bu liste sürekli arttığı için sabit bir tanımlama yapılamıyor. Bu formülü değişken listeye uyacak şekilde revize edebilir miyiz?

Teşekkürler,
 
Merhaba,

Unvanlar olan kısmı,

='Unvan Listesi'!$A:$A

Şeklinde tüm sütunu kapsayacak şekilde tanımlayabilirsiniz.

Yada dinamik alan olarak,

Kod:
=KAYDIR('Unvan Listesi'!$A$1;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY('Unvan Listesi'!$A:$A);1)
Formülünü tanımlamaya yazabilirsiniz..

.
 
Ömer Bey,

İlginiz için teşekkür ederim, fakat ekte sunduğum çalışmada Talimat sayfasında W46 hücresine bunu bir türlü uygulayamadım. ALICI_FIRMA sayfası M1 hücresine başvuruyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler,
 

Ekli dosyalar

Eklediğiniz dosya bozuk.
 
Ömer Bey,

Dosya açılıyor ama 2007 olduğu için sanırım sorun oldu, iki versiyonunu da ekte bulabilirsiniz.

Teşekkürler,
 

Ekli dosyalar

W46 daki doğrulamanın formülünü aşağıdaki gibi değiştiriniz.

Kod:
=DOLAYLI("'ALICI_FIRMA'!M"&KAÇINCI(W46&"*";DOLAYLI(ALICI);0)+1&":M"&EĞERSAY(DOLAYLI(ALICI);W46&"*")+KAÇINCI(W46&"*";DOLAYLI(ALICI);0))

Ayrıca W46 da doğrulamada;

Girdi İletisi ekranındaki "Hücre seçildikten sonra girdi iletini göster" seçeneğindeki işareti ve
Hata Uyarısı ekranındaki "Geçersiz veri girdikten sonra hata uyarısını göster" seçeneğindeki işaretleri pasif yapınız.

.
 
Ömer Bey,

İlginiz için çok teşekkür ederim, çok işime yaradı.

Saygılarımla,
 
Merhabalar

Levent Bey'in gönderdiği formüle göre farklı bir sayfadan veri doğrulama yaparken formülde bir hata alıyorum. Ekteki dosyada formülü d6 hücresine uygulamak istiyorum. Fakat bir türlü yapamadım.

Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst