Var olan kitap içini boşaltarak yeni kitap oluşturma

Excel Vers. ve Dili
türkçe
arkadaşlar ekte göndermiş olduğum çalışmada şöyle bir şey yaptırmak istiyorum mümkünse. Ben ocak ayında verileri girdikten sonra ay bitiminde kopyala yapıştır yaparak ve verileri silerek şubat ayına yeni çalışma yapıyorum. Bu işlemi daha basit bir şekilde nasıl yapabilirim. Ocak ayı duracak şubatta ben bir tuşa bastığımda bana şubat ayı çalışma kitabı oluşturmasını istiyorum. Yeni çalışma kitabını sorark yaparsa şubat,mart gibi bizde yazabilelim. Benim çalışma kitabında içeriğinin temiz olarak gelmesini istediğim alanlar B5:B70,C5:C70,D5;D70,E5:E70,F5:F70,G5:G70
yardımcı olan herkeze teşekkür ederim

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bir şablonu birden fazla kullanmak istiyorsanız eki inceleyin.
sayfaoluştur,şablon ve TOPLAM sayfaları dışındaki sayfaları silin.
sayfaoluştur sayfasına geçin ve A2 hücresinden itibaren yazılı olan sayfa isimlerini silin. ve A2 den itibaren oluşturmak istediğiniz sayfa adlarını yazarak entere basın.
TOPLAM sayfasında işlem yapacak yada verileri gözlemleyecekseniz TOPLAM sayfasındaki butona basarak sayfa isimlerini güncelleyin.
Not: Kodların bir kısmı alıntı , bir kısmı (ç)alıntı'dır.
:)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
sayın muygun,
Çok teşekkür ederim. Grafik sayfasıda mı duracak. Birde kusura bakmayın acemiliğimize verin. Diyelimki ocak ayı bitti şubat ayını nasıl yapacağız. Aynı şablonun kopyasıyla mı?
teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Grafik sayfasını anlayamadım. (Galiba toplam sayfasının verilerinden grafik oluşturuyordunuz. Onu yeniden oluşturabilirsiniz.)
sayfaoluştur sayfasında şubat yazıp entere basın. Yani sayfaoluştur sayfasında yazacağınız isim ile şablon sayfasının birebir kopyası oluşacaktır.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
sayın muygun bey,
deneme yaparken şöyle bir sorunla karşılaştım. Kişileri ad ve soyadları ayrı yazarsan toplam kısmına isimleri almasına rağmen besleme ve tamir toplamlarını almıyor. bu konuda ne yapmam lazım yoksa isimleri illa ayırmadan mı yazmak gerek (Ayırmadan yazınca sorun yok) Birde indirdiğimiz örneğin ismini değiştirdiğimizde oluşturduğumuz sayfaya gitmiyor.köprü isme göre yapılmış.
teşekkürler.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tabloda sayfa oluştur sayfasında isim verirken ad soyad yada boşluk ile ayırmak isterseniz alttire (_) kullanın
Örn: Ali deneme sayfasını açmak için Ali_deneme şeklinde girin.
İsim değiştirmeye dolayısıyla köprü sorununa gelince ;
sayfaoluştur sayfasında B2 hücresindeki ;
EĞER(A2="";"";KÖPRÜ("[hegu42_tamir_besleme.xls]'"&A2&"'!I5";A2))
Formülündeki dosya adını belirleyen alanı değiştirmeniz ve aşağı doğru çoğaltmanız gerekiyor.
Yine aynı şekilde TOPLAM sayfasında G2 hücresinde de aynı düzenlemenin yapılarak formülün aşağı doğru kopyalanması gerekiyor.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
teşekkürler muygun