tagayyur
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2007 Enterprice
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 10-06-2025
Merhaba değerli arkadaşlar,
Atölyemizde üretim kontrolü için çalışanların doldurmasını istediğimiz bir tablo var.
Bu tabloyu arkadaşlarımız doldurduktan sonra her veriyi tek tek bir ana tabloya kopyala yapıştır yapıyorum.
Daha sonra bu ana tablodan süzdürmeler ile verimlilik ve süre analizleri yapmaya çalışıyorum.
Ancak bu tabloya çalışan arkadaşlarımız yanlış değerler girebiliyorlar, ekteki dosyanın düzenlenmesinde yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden hepinize teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Başlıca problemlerimiz;
Atölyemizde üretim kontrolü için çalışanların doldurmasını istediğimiz bir tablo var.
Bu tabloyu arkadaşlarımız doldurduktan sonra her veriyi tek tek bir ana tabloya kopyala yapıştır yapıyorum.
Daha sonra bu ana tablodan süzdürmeler ile verimlilik ve süre analizleri yapmaya çalışıyorum.
Ancak bu tabloya çalışan arkadaşlarımız yanlış değerler girebiliyorlar, ekteki dosyanın düzenlenmesinde yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden hepinize teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Başlıca problemlerimiz;
- Her vardiyada giriş yapılan “duruş mola” toplamda 1 saati geçmesin. Bu durum önlensin.
- Mola harici diğer girişlerin toplamı tam olarak 420 dk olsun. Eksik veya fazla giremesinler. (toplamda 8 saat çalışma 480 dk)
- “Setup, ilk parça işleme ve seri imalat” seçildiğinde mutlaka parça no ve operasyon no girilmeli.
- “mühendislik çalışması, rework” seçildiğinde mutlaka parça numarası girilmeli.
- Boş saat yazılması engellenmeli.
- Her satır doldurulurken isim doldurması zorunlu olsun.
Ekli dosyalar
-
22.6 KB Görüntüleme: 6