vb kodu

Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
33
selam sn forum sakinleri
ektede göreceğiniz gibi combobox da bir seçim yapmalıyım. örneğin a harfini seçtiğim zaman a'nın satırındaki verilerde ilk 3 sütundaki. lisstbox1 e, son 2 sütundakilerde listbox2 ye gelsin.
fakat benim asıl isteğim combo da a'yı seçince ilk sütunda ne kadar a varsa hepsinin satırları listboxlara alt alta sıralansın.
yani combonun seçtiği sütundaki aynı olan elemanların verilerini listboxlara alt alta sıralayabilirmiyiz. bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. aslında hep sizin yardımlarınızla bir şeyler yapıyoruz. teşekkürler
:dua: :) :hey: :dua: :dua: :dua:
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekteki örneği inceleyin. Yalnız iki listbox koymuşsunuz ben tek kullandım.
 
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
33
SN LEVENTM HARİKA OLMUÞ ELLERİNE SAÐLIK.
FAKAT YİNEDE BEN BUNU KENDİ FORMUMA UYARLARKEN BİR ÇOK YERDE TAKILIYORUM. SİZE ASIL FORMU GÃ?NDERİYORUM. ORADAN İNCELERSENİZ DAHA İYİ OLUR SANIRIM.
FORMDA FATURA KISMINDA PAGE2 Yİ AÇIYORUZ.
COMBOBOXDA BİR FİRMA SEÇİYORUZ.
SEÇİLEN FİRMANIN V.D. - V. NO - ADRESİ "FİRMABİLGİLERİ" SAYFASINDAN YERLERİNİ ALIYORLAR.
SİZİ YAZMIÞ OLDUÐUNUZ KODDA ÇALIÞIYOR. GÃ?RDÜÐÜNÜZ GİBİ, "İRS" SAYFASINDAKİ VERİLER LİSTEYE GELİYOR. HEMDE AYNI FİRMADAN KAÇ TANE VARSA HEPSİ.

BURADA OLMASINI İSTEDİÐİM ÞEY, "İRS" SAYFASINDA GÃ?RECEÐİNİZ GİBİ, BİR FİRMAYA 1 DEN FAZLA MAL SATABİLİNİYOR. AYNI İRSALİYE NUMARASI, AYNI TTARİH İLE.

Ã?RNEÐİN; BİZ COMBODA GİMSA'YI SEÇTİÐİMİZ ZAMAN LİSTENİN İLK SATIRINA 1. MAMUL VE İLGİLİ BİLGİLERİ, EÐER 3 ÇEÞİT MAL SATMIÞ İSEK
2. SATIRA 2. MAMUL
3. SATIRA 3. MAMUL VE İLGİLİ BİLGİLERİ GELSİN.
SONRA
EÐER GİMSA FİRMASINDA 2 İRSALİYE VARSA, İKİNCİ İRSALİYENİN BİLGİLERİ DE AYNI ÞEKİLDE SIRALANSIN.
İSTİYORUM.
EÐER BU KONU YLA İLGİLİ YARDIM EDECEK ARKADAÞLARDAN DA RİCAM KOD YAZARLARKEN O KODUN NE YAPTIÐINI YAZARLARSA, BİZDE BELKİ BİR ÞEYLER Ã?ÐRENEBİLİRİZ. ÇOK TEÞEKKÜRLER.
 
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
33
arkadaşlar yardım lütfen. tıkandım kaldım :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :dua: :dua:
 
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
33
çok ısrar ediyorum ama, sizden başka yardımcıda bilmiyorum. :agla: :agla: :agla:
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Sorunuza cevabı Levent bey zaten vermiş , devamı biraz soru olmaktan çıkmış.. dosyanızı anlamak için bile baya vakit harcama gerekiyor. aşağıdaki kodları bir deneyin anlatmak bir yana düzgün çalışıp çalışmadığını bile pek kontrol etmedim ama yol gösterir.
Aynen burdan alıp yapştırın..

[vb:1:1466c39762]
'fatura kısmı
Private Sub ComboBox7_Click()
ListBox5.Clear

ara = ComboBox7.Value
Set alan = Sheets("firmabilgileri").Range("a1:f300")

On Error Resume Next
Label104.Caption = Application.WorksheetFunction.VLookup(ara, alan, 4, 0)
Label105.Caption = Application.WorksheetFunction.VLookup(ara, alan, 3, 0)
Label103.Caption = Application.WorksheetFunction.VLookup(ara, alan, 2, 0)


For a = 2 To Sheets("irs").Cells(65536, 3).End(xlUp).Row
If Sheets("irs").Cells(a, 3).Value = ComboBox7.Value Then
For k = 4 To 24 Step 4
If Sheets("irs").Cells(a, k).Value <> "" Then
c = c + 1
For sut = 1 To 3
ListBox5.AddItem
ListBox5.List(c - 1, sut - 1) = Sheets("irs").Cells(a, sut).Value
Next
r = 4
For sut = k To k + 3
ListBox5.AddItem
ListBox5.List(c - 1, r) = Sheets("irs").Cells(a, sut).Value
r = r + 1
Next sut
End If

Next k
End If

Next a

End Sub
[/vb:1:1466c39762]
 
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
33
sn leventm ve sizin verdiğiniz kodlarda çalışıyor. fakat ben anlatamadığım için konu anlaşılamadı sanırım.
irs sayfasında 9. satırında GİPA firmasına 3 çeşit ürün satılmış
D9:G9 da TAHİNLİ
H9:K9 da HAÞHAÞLI
L9:O9 dada dürüm ekmeği satmışız
TARİH, FİRMA İSMİ DE DAHİL + BU ÜÇ ÜRÜNDE HEPSİ 9.SATIRDA BULUNUYOR.
BU YAZDIÐIMIZ KODLA:

TARİH + İRS. NO + SATILAN 1.ÜRÜN + ADEDİ + FİYATI + TUTARI (D9 : G9)
........................... . SATILAN 2.ÜRÜN + ADEDİ +FİYATI + TUTARI (H9 : K9)
........................... . SATILAN 3.ÜRÜN + ADEDİ +FİYATI + TUTARI (L9 : O9)

BU NOLU İRSALİYEYE SATILAN ÜRÜNLER BİTTİKTEN SONRA;
DİYELİM Kİ 10. SATIRDA YİNE AYNI FİRMAYA KESİLEN 2. İRSALİYE DE 2 ÇEÞİT ÜRÜN VAR.

TARİH + İRS. NO + SATILAN 1.ÜRÜN + ADEDİ + FİYATI + TUTARI (D10 : G10)
........................... . SATILAN 2.ÜRÜN + ADEDİ +FİYATI + TUTARI (H10 : K10)

GİBİ SIRALANMASI MÜMKÜN OLABİLİR Mİ?
BİZİM YAZMIÞ OLDUÐUMUZ KODLAR, BU 2 FİRMANIN SADECE 1.SATIRLARI ( D : G ) SÜTUNU LİSTBOXSA EKLİYOR. G SÜTUNUNDAN SONRAKİ ÜRÜNLERİ EKLEYEMİYORUM. EÐER YARDIM EDEBİLMENİZ MÜMKÜNSE ÇOK RİCA EDİYORUM. OLMASADA YİNEDE SİZLERLEYİM. HAFTANIN 6 GÜNÜ. :hey: :hey: :hey:
 

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,541
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Sayın metatak,
rica etsem BÜYÜK HARFLE yazmamaya özen gösterirmisiniz.

Teşekkürler
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
metatak, benim verdiğim kodları iyice denedinizmi. döngüler tüm satırları ve sütunları dolaşıyor. dolayısı ile eklemesi gerekir hepsini.
 
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
33
abicim ne söyleseniz hakkınız var. :oops:
benim gibi amatordende bu beklenir. :kafa:
çalısan bir koda nasıl haksızlık yapmısım. :cry:
sizlerden özürdiliyorum. bağislayın lütfen :oops: :oops: :oops:
haa. bu arada ellerinize kollarınıza emeğinize sağlık
 
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
33
sn hüseyin büyük harflerler yazdığım içinde özürdilerim. :icelim:
 
Üst