Vba Forms ve modulleri Güncelleme.

reciniski

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-04-2025
Merhaba arkadaşlar. Benim hali hazırda kullanılmakta olan bir vba projem var ve iş yerindeki arkadaşlar veri işlemeye devam ediyorlar. Projeye eklemem gereken yeni sayfa ve işlevler gerekti ve bu bir hafta kadar sürecek muhtemelen. Mevcut projenin kopyasını alıp geliştirmeye başladım fakat tabi bendeki vba daki VERİLER çalışmam bittikten sonra güncel olmayacak. Geliştirdiğim yeni form, modul, sayfaları halihazırda kullanılan projeme nasıl taşımam gerekiyor.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Anladığım şekliyle; Çalışma Kitapları arası Modul veya UserForm transferi için > Ctrl+fare sol tuşu basılı tuturak sürükle ve bırak ile yapabilirsiniz.

reciniski

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
09-04-2025
Anladığım şekliyle; Çalışma Kitapları arası Modul veya UserForm transferi için > Ctrl+fare sol tuşu basılı tuturak sürükle ve bırak ile yapabilirsiniz.
Evet sürükle bırakla oluyor teşekkür ederim. Ama form adları aynı olunca taşımıyor, eskisini remove yapıp o şekilde taşıdım.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Birinin ismini değiştirebilirsiniz.

reciniski

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
09-04-2025
Bu işin yöntemi bu mudur hocam. Yani projeyi geliştirmem gereken durumlar olduğun çalışma kitabının kopyasını alıp orada yapıyorum kodlama çalışmalarını çünkü geliştirme örneğin bir hafta sürebilir ve bu arada ASIL ÇALIMA KİTABI nı diğer kullanıcıların kullanması gerekiyor. Bendeki kopyada yaptığım geliştirme bittiğinde kodlar güncel ama tabi çalışma sayfalarındaki verilerim bir hafta öncesinin verileri olduğu için asıl çalışma kitabına sadece form,modul veya class ları sürükle bırak yaparak taşıyacağım. Yoksa bu işin başka yöntemi var mıdır?

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Bence en kestirme ve en doğru yöntem budur.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Verileri iş arkadaşlarınızın kullandığı dosyadan alıp, hazırladığınız yeni dosyaya aktarın sonra yeni dosyayı kullanıma açın.....

Yapmanız gereken bu değil mi?

.

reciniski

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
09-04-2025
v
Verileri iş arkadaşlarınızın kullandığı dosyadan alıp, hazırladığınız yeni dosyaya aktarın sonra yeni dosyayı kullanıma açın.....

Yapmanız gereken bu değil mi?

.
Veriyi taşımaktansa kodu taşımak daha mantıklı gibi hocam çünkü veriler 10 ile 20 arasında çalıma sayfasından oluşmaktadır ve bu sayfalar ilerleyen zamanlarda daha da büyüyecek. Veriyi taşımanın kısa bir yöntemi var mı yada vba da yöntem bu şekilde mi bilmiyorum. Ben Vba ya yeni başladığım için mevcut kullanılan projeye yeni hazırlanan büyük geliştirmeler nasıl eklenir bu konuda tam fikrim yoktur kendimce bir yöntemle yapıyorum. c# ve visual basic de daha önce projeler yaptım, orada tabi projenin veri tabanı ile kod kısmı ayrı klasörlerde olduğu için projenin kod kısmını kopyalayıp geliştirmeyi yapıp tekrar ana klasörün içine geri yapıştırıp güncellemeyi yapıyorduk. excel vba da kod ile veri tabanı bir bütün olduğu için mevcut projeye şimdi ve ilerleyen zamanlarda da yapılacak versiyonlar nasıl eklenir nasıl bir yöntem izlemem gerekir onu araştırıyorum.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Veri tabanı ileride büyüyecekse kesinlikle kodların olduğu dosyadan ayrılmalı ..... Daha sonra problem yaşamayın !

.

reciniski

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
09-04-2025
Ayrılmalı derken access yada mysql gibi başka bir veri tabanı mı diyorsunuz yoksa bir excel çalışma kitabında vba projesini geliştirip başka bir excel çalışma kitabına da verileri yazmaktan mı?

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Her ikisi de olabilir, verilerin depolanacağı yer Excel yerine Access olursa daha iyi olur...

.