VBA ile internetten çok boyutlu veri çekme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007/ İngilizce
Merhaba,

Investing.com'dan işte kullandığım bazı verileri otomatik almak istiyorum.

Ancak webden veri alma konusunda pek tecrübem yok. O yüzden yardımınızı rica edeceğim.

Yapmak istediğim ise kısaca şu şekilde:

- Investing.com'a girince açılan sayfada şunları seçmek: Imports ya da Exports, Single kısmının doldurulması, Country kısmının doldurulması, Partner kısmının doldurulması ve "Monthly Time Series"a tıklamak,
- Açılan sayfada "Time period"u 20 yapmak (ya da x>20 yapmak),
- Aynı sayfada "Row per page"i 300 yapmak (ya da y> 300 yapmak),
- Aynı sayfada "Values"u "Volumes" yapmak.
- Elde edilen veri tablosunu Excel'e kaydetmek.

Örnek:

"Imports" Seç >> Single: 261790 ata , Country: China ata , "Monthly Time Series" click >> Time Period: 20 ata , Rows per page: 300 ata, "Volumes" seç >> Excel'e aktar.

Yukarıdaki maddelerden malesef sadece sonuncusunu yapacak bilgi birikimim var. O yüzden yardımınızı istemem gerekti.

Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Bu sayfa (ücretsiz) üyelik gerektiriyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007/ İngilizce
asp.net sorunu

Merhaba,

Konuyu biraz araştırdım ve anladığım kadarıyla bu sayfadan veri alabilmem için asp.net ile ilgili sorunu çözmem lazım.

Her ne kadar yukarıda verdiğim örneği ana sayfada (trademap.org) girsem de yeni gelen sayfa (aspx.) formatında olduğu için istediğim sonucu alamıyorum. Sonuçta hep trademap.org ana sayfası geliyor, istediğim sayfa gelmiyor.

Örneğin:

Kod:
Sub trademap()

Dim ie As Object
Dim objCollection As Object

Set ie = CreateObject("InternetExplorer.Application")
    ie.Navigate "http://trademap.org/Country_SelCountry_MQ_TS.aspx?nvpm=1|156||||261790|||6|1|1|1|2|3|2|1|"
    ie.Visible = True

With ie
        Do While .Busy: DoEvents: Loop
        Do Until .ReadyState = 4: DoEvents: Loop
    End With

End Sub
Bu kodu çalıştırdığım zaman istediğim sayfa değil trademap'in ana sayfası geliyor bu sorunu çözmenin bir yolu var mıdır? Teşekkürler.

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Dili: Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2025
@a long time ago hocam merhaba, yukarıdaki kod'da "InternetExplorer" yazmışsınız. "InternetExplorer" yerine chrome yazılabilir mi?
Ben denedim olmadı. Birde adresi excelin A1 Hücresinden almasını istesem bu mümkün olur mu? yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Bu metodla chrome kullanamazsınız. Chrome kullanmak için "Selenium basic" i araştırınız.
Adresi hücreden almak için de aşağıdaki kod satırını kullanabilirsiniz.
Kod:
ie.Navigate Sheets("Sayfa1").Range("A1").Text