vba ile sistem saati nasil degistirilir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
iyi günler,
vba yardimi ile sistem saatini nasıl değiştirebilirim. mesela 16:30:01 olan saati nasıl 16:32:02 yaparım veya mesela saat 16:30:01 i gosteriyorken yani kodun çalıştığı saat diyelim, nasıl 1 saat geri veya ileri alırım.
yardımcı olur ve yol gösterirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunun için aşağıdak gibi basit bir kod yeterlidir. Tırnak içine değiştireceğiniz saati yazabilir yada bu saati değişken yapabilirsiniz.

Kod:
Sub degistir()
Time = "16:32:02"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
sayın leventm,
cok tsk ederim. doğrusu bu kadar kolay olabilecegi aklıma gelmezdi. açık söyleyeyim cevabınızı görünce yanlış anladınız diye düşünmüştüm. deneyip olduğunu görünce şaşırayım mı sevineyim mi bilemedim. tekrar tesekkurler. ancak tam zamanı yazmadan yani "16:32:01" gibi degil de "şimdiki zaman"-"1 saat" gibi bir kod nasıl olmalıdır? yoksa malum kodun calışacağı saate göre her defasında tekrar düzeltilmesi gerekir. ben kod çalışırken belirli bir noktaya geldiğinde o anki saati 1 saat geri veya ileri almasını istiyorum. umarım uzun ve sıkıcı bir mesaj olmamıştır.
ilginize tekrar tsk, iyi çalışmalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir saat ileri için,

Kod:
Time = TimeSerial(Hour(Time) + 1, Minute(Time), Second(Time))
Bir saat geri için,

Kod:
Time = TimeSerial(Hour(Time) - 1, Minute(Time), Second(Time))
Bazen çözümler o kadar basit oluyorki insan zora şartlanınca maalesef göremiyor, benimde başıma çok gelmiştir. Bu sebeple tepkinize şaşırmadım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
cok tsk ederim
iyi günler