VBA Kod yazma bölümü yazı boyutu ayarlama sorunu

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-10-2028
Merhabalar. windows 11 son sürümden sonra karşılaştığım garip bir sorun var.
office 2021 pro plus sürümü kullanmaktayım daha önce hiç karşılaşmadığım ve internette konusunu bulamadığım kod bölümünde yazı boyutunu büyütme sorunu,

Tools/Options Editor Format size : yazan yerdeki sayıyı 12 yapıyorum bazen hiç tepki vermiyor bazen de boyut biraz fark etsede kod bölümü yada exceli kapatıp açınca tekrar 7-8 oluyor sırf bu yüzden bilgisayarı bir kaç kez formatladım sonuç yine aynı bilgisayar sistemiyle alakalı bir durumda olabilir ben çözemedim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

not : yazı formatını değiştirmede sorun olmuyor sadece boyut işlevsiz kalıyor

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
Şu konuda benzer sıkıntı için birkaç çözüm önerisi (regedit v.b.) denemişler. İkinci sayfada elemanlar ekran çözünürlüğü/DPI ayarlarından, laptop ve nvidia ekran kartlarından dolayı olabileceğinden bahsetmiş.

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-10-2028
hocam çok teşekkür ederim iki gündür bu sorunla ilgili açılmış bir konu arıyordum gerçekten çok faydalı oldu. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için şunuda belirtmek isterim ki sorunun sistemsel yani windowsla ilgili olduğunu tahmin etmiştim hatta bir kaç kez format attım en çokta ekran kartı sürücüsüyle ilgili olduğunu düşünmüştüm ve bir kaç kez ekran çözünürlüğünü değiştirmiştim. fakat yanlış çözünürlükler seçmişim benim laptop ekran çözünürlüğü 4k ancak 1920/1080 olarak değiştirdiğimde sorun çözülmüş oluyor. 3840/2400 yaptığımda tekrar küçülüyor yani sorunun tamamen ekran çözünürlüğüyle ilgili olduğunu öğrenmiş oldum. çok teşekkür ederim