vba kodlarını combobox ile değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
arkadaşlar toplu kabul için bir program yaptık, bu proagramda açılışta gönderici ismi seçip kabule başlıyoruz. giriş ekranına yeni müşteri eklemek istdiğimizde vba dan eklemek gerekiyor. yalnız bunu herkes yapmayı beceremiyor. daha basit bir yolu için resimler çizdim ama bunu gerçekleştiremedim. yardımcı olursanız sevinirim. program ve resimler ek tedir. program macro şifresi: 123

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Bence OptionButton yerine Combobox kullanmalısınız. Hem bu sayede yeni eklemeler için VBA kodlarında değişiklik yapmanıza gerek kalma doğrudan sayfaya müşteri bilgilerini girerek ekleme yapabilirsiniz

Ekdeki dosyaya bir Sayfa eklenmiş ve müşteri bilgileri bu sayfaya(deneme amaçlı birkaç tane) yazılmıştır. Formunuza yeni bir ComboBox eklenmiş ve müşteri isimleri seçilerek işlem gerçekleştirilmektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
istediğimden de güzel olmuş elinize sağlık. çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
arkadaşım senden bir şey daha isteyebilirmiyim. aynı programda bir üste yazdır butonu eklemem lazım. bu butona basınca sayfaya yan bir şekilde sütun olarak "I" sütununa kadar satır olarak da hangi satıra kadar veri eklendi ise o satıra kadar ayar yapmadan otomatik yazdırmasını istiyorum. yapmak mümkünmüdür?

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Ne istediğinizi anlayamadım
bir örnek dosya üzerinde gösterir misiniz?

yazıcıdan çıktı mı almak istiyosunuz?

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
YÜKLEDİĞİM DOSYAYI İNDİRİNİZ. üstte bir yere yazdır butonu kayunuz. O BUTONA BASINCA O KOMPLE SAYFA YERİNE A DAN I sütununa kadar olan yeri yazdırsın. satır olarak da hangi satıra kadar veri girişi varsa o sütunu yazdırsın. anlatabilmişimdir umarım.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Tamam anladım ama eğer cevaplayan olmazsa yarın görüşmek üzere

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
çok çok saol kardeş

Son düzenleme: