VBA Kodlarını Formüle çevirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar ekteki dosyada VBA kodlarıyla döngü kurdum.
Yalnız hem excel i fazla kastığı için hemde kod konusunda dosyayı gönderdiğim yerlerle sorunlar yaşadığım için formüle çevirmem gerekiyor.
Bunun için aynı döngü mantığını kullanarak ekin alt sayfalarından KUMULATIF i iptal etmek KUMULATIF(2) deki tek sütunu kullanmak istiyorum.
Belirtilen aya göre SRF sayfasından veri alıp hesaplama yapacak ki kodlardanda görüleceği üzere her sütunda ayrı bi hesaplama formülü var.İşin içinden çıkamadım.
EĞER formülünü denedim çok uzun oldu.İNDİS formülünü kullanmayı denedim olmadı. Forumda arattırma yaptım aradığımı bulamadım.
Lütfen yardım eder misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar sanırım konuyu tam anlatamadım.

Sub kumulatif()
Sheets("KUMULATIF").Select
Dim DG1, DG2 As String
Dim İ As Integer
For İ = 1 To 12

If İ = 1 Then
DG1 = "F"
DG2 = "Q"
End If
If İ = 2 Then
DG1 = "G"
DG2 = "R"
End If
gibi kodlarla devam ediyor. daha sonra
Range(DG1 & 10) = Range("SRF!" & DG2 & 83) * 0.4
bu kod gibi kodlar var
bunu formülle ayarlamam gerekiyor. sadece buna yardımcı olursanız diğerlerini hallederim.
Forumda hala tarama yapıyorum ama bulamadım. Belki içlerinde işime yarayan vardır ama bilemedim.
Yardımlarınızı bekliyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Makronuzla ilgili bir işlem yapmadım.
Özel mesajla belirttiğiniz üzere sayfanızda sayfaadı gerektiren bir uygulama yada uyarı göremedim. (İNDİS ile ilgili verileri taşıdım)
İnceleyin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Sayın muygun;
öncelikle ilginize teşekkür ederim.
lakin demek istediğim bu değil. indisi bu şekilde kullanmayı biliyorum. dosyanın aslında bunu kullandım.benim yapacağım makro kodlarını iptal edip onların yerine formül yazmak.
KUMULATIF sayfasını iptal edip KUMULATIF(2) sayfasında hücrelerde işlem yapmak istiyorum. ama KUMULATIF sayfasındaki gibi her ayı ayrı ayrı yerine KUMULATIF (2) sayfasındaki gibi tek sütunda ayın belirtildiği hücereye göre işlem yapması gerekiyor.
değişken mantığı uygulamam gerekiyor ama veri sayfasıyla hesap sayfası arasındaki tek benzerlik aylar.onun için işin içinden çıkamadım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Ben size ilgili aya gelen hücreyi vereyim siz bu hücreye göre kodlardaki formülü dosyanıza uyarlarsınız.

KUMULATIF (2) sayfası F8 hücresine,

=KAYDIR(SRF!D8;;$F$3-1)

yazarsanız srf sayfasındaki ilgili ayın 8.satırını size verir. Bu şekilde alt hücrelere kopyaladıkça ilgili ayın 9,10.... satırlarını size verir. Siz bu hücreyi olması gereken formüle ilave ederseniz istediğiniz olacaktır.

.