Vba Makroları Çalıştıran Windows İşletim Sistemli Cep Telefon markaları

excellkurdu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Microsoft Office Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-03-2026
Merhaba arkadaşlar,

Cep telefonu boyutunda (7inc gibi) windows işletim sistemli, Makroları Çalıştırabileceğim bir Mobil telefon ya da mini cep bilgisayarı var mıdır?
Çok aradım bir kaç telefon buldum. Örneğin, HP Elite x3 cep telefonunda makro çalışır mı? Yani Bilgisayarda yazdığımız makroları çalıştırabilir mi? Deneme şansı bulamadığım için Bunları bilmiyorum.
Bunu ya da farklı marka Kullanan ve bilen arkadaşlar lütfen yazsınlar.

Amacım: Saha elemanı Barkod okutturacak. Form Açılacak. Bilgiler girilecek ve kaydedilecek. Akabinde bu form, internet vasıtasıyla mail gönderilecek.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Eğer bahsettiğiniz cihaza dışarıdan tam sürüm excel yükleyebilirseniz. Makrolar sanırım çalışacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Alternatif olarak google forms inceleyiniz. Web tabanlı olduğu için hemen hemen her cihazda çalışacaktır.
Bu konuda çok fazla bilgim yok. Yapılacak işlerim arasına ekledim :)

Aşağıdaki video da yararlı bilgile mevcut.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Windows ortamında yazılan VBA kodlarının birebir aynı şekilde mobil cihazlarda çalışmasını beklememek lazım ..... tam anlamıyla olacağını ben pek sanmıyorum, MAC veya Android OS'lerin üzerinde formüllü Excel dosyalarında bile sorunlar çıkıyor. Örnek için aşağıdaki linke bakınız...

Barkod okuma işleri için bunun yerine, aşağıdaki linkte belirtilen gibi ürünler var, özelliklerini daha detaylı incelemek lazım .... Ben Google arama motorundan karşıma çıkan ilk linki verdim aşağıda....

Son düzenleme:

excellkurdu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
22-03-2026
Alternatif olarak google forms inceleyiniz. Web tabanlı olduğu için hemen hemen her cihazda çalışacaktır.
Bu konuda çok fazla bilgim yok. Yapılacak işlerim arasına ekledim :)

Aşağıdaki video da yararlı bilgile mevcut.

Hocam bunu kullanıyorum. İşimle alakalı denetim formu olarak çok güzel. Fakat benim sahada kontrol ettiğim 100lerde nokta var. her noktayı barkod ile okutup bilgi giriyorum ve kaydediyorum. Maalesef bunu yapmıyor. Form çeşitleme olarak süper, ama istediğim tasarım yok/olmuyor

excellkurdu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
22-03-2026
Windows ortamında yazılan VBA kodlarının birebir aynı şekilde mobil cihazlarda çalışmasını beklememek lazım ..... tam anlamıyla olacağını ben pek sanmıyorum, MAC veya Android OS'lerin üzerinde formüllü Excel dosyalarında bile sorunlar çıkıyor. Örnek için aşağıdaki linke bakınız...

Barkod okuma işleri için bunun yerine, aşağıdaki linkte belirtilen gibi ürünler var, özelliklerini daha detaylı incelemek lazım .... Ben Google arama motorundan karşıma çıkan ilk linki verdim aşağıda....

Hocam bunu denedim. Barkod okuyor. Fakat cihaz android olduğundan makro çalışmıyor. Bu nedenle windows işletim sistemli cep telefonu arıyorum. Pc de yapabildiğim tüm işleri yapabilmeli.

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 English
Droidsheet Spreadsheet + Macro diye bir uygulama vardı APK (Android için) makroları çalıştıran

Cebinize kurup denemenizde faydar var

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Cep telefonu olma zorunluluğu var mı?
Windows işletim sistemli tablet kullanılamaz mı?

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Bir önerim daha olacak?
Cep telefonuna remote desktop programı yükleyin.
Server a uzak bağlantı yaparak server üzerindeki excel de istediğiniz işlemi yapın :)
Bu şekilde cihaz bağımsız olursunuz.

El terminali için bir müşterime form dizaynı yapmıştım bu şekilde.

Bu şekilde bir form ekrana tam sığıyordu.

217424

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba @excellkurdu,

Windows 10'u destekleyen cihaz listesine ve özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.
Söz konusu Windows 10 Mobile desteği sonlandırıldığını hatırlatır ve kod yazmadan mobil uygulama tasarlamanızın daha avantajlı olabileceğini düşünüyorum.
Kod yazmadan ios/android için ücretsiz uygulama yapabileceğiniz uygulama/sitelere örnek vermek gerekirse: Flexapp barkod okuyup bunları web ortamında saklayabiliyor konuya ilişkin eğitim videolarını gözden geçirebilir örneklerini inceleyebilirsiniz.
*Ücretsiz uygulamanın açılış (splash) ekranında flexapp'ın görselinin yer alması dışında herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
**Sadece 1 adet ücretsiz uygulama yapılabiliyor.

İyi çalışmalar.