- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 11-04-2023
Merhaba,
Hazırladığım bir rapor için aşağıda belirttiğim konuda bir sorun yaşıyorum.
For TKP = 33 To 55
BLG4 = s1.Cells(2, "B") ' Değişkene hücreden değer atıyor.
bulunan = WF.Match(BLG4, S2.Columns(TKP), 0) ' TKP=33 ile 33. kolonda hangi satırda olduğunu buluyor. orjinali "s2.Cells(bulunan, "AG")"
DEĞİŞ = "GGG" & S2.Cells(bulunan, "AG") ' hücredeki bilgiyi aldıktan sonra başına GGG ekleyerek değişkene atıyorum.
S2.Cells(bulunan, "AG") = DEĞİŞ ' değeri ilgili hücreye yazdırıyorum
Burada kolon bilgisini for next ile devam ettireceğim için DEĞİŞ = "GGG" & S2.Cells(bulunan, "AG") yerine DEĞİŞ = "GGG" & S2.Cells(bulunan, Columns(TKP)) yaptığımda değeri almıyor. Kolon adını "AG" yazmadan kolon sayısı ile bulmak istiyorum.
Ekleyebileceğim bir dosya olmadığından ( çözemediğimden ) bu şekilde anlatmaya çalıştım.
Yardımınızı rica ederim.
Hazırladığım bir rapor için aşağıda belirttiğim konuda bir sorun yaşıyorum.
For TKP = 33 To 55
BLG4 = s1.Cells(2, "B") ' Değişkene hücreden değer atıyor.
bulunan = WF.Match(BLG4, S2.Columns(TKP), 0) ' TKP=33 ile 33. kolonda hangi satırda olduğunu buluyor. orjinali "s2.Cells(bulunan, "AG")"
DEĞİŞ = "GGG" & S2.Cells(bulunan, "AG") ' hücredeki bilgiyi aldıktan sonra başına GGG ekleyerek değişkene atıyorum.
S2.Cells(bulunan, "AG") = DEĞİŞ ' değeri ilgili hücreye yazdırıyorum
Burada kolon bilgisini for next ile devam ettireceğim için DEĞİŞ = "GGG" & S2.Cells(bulunan, "AG") yerine DEĞİŞ = "GGG" & S2.Cells(bulunan, Columns(TKP)) yaptığımda değeri almıyor. Kolon adını "AG" yazmadan kolon sayısı ile bulmak istiyorum.
Ekleyebileceğim bir dosya olmadığından ( çözemediğimden ) bu şekilde anlatmaya çalıştım.
Yardımınızı rica ederim.