Soru vba textbox sorunu

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-04-2025
Gönderdiğim dosyada bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim .Excel 2019 işletim sistemin 64 bit şimdiden teşekkür ederim .

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Deneyiniz:

PHP:
Private Sub cmdDüzenle_Click()
yeni = Sheets("veri").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
Sheets("veri").Cells(yeni, "A") = txtİd.Text
Sheets("veri").Cells(yeni, "B") = txtAd.Text
Sheets("veri").Cells(yeni, "C") = txtSoyad.Text
End Sub

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
16-04-2025
Deneyiniz:

PHP:
Private Sub cmdDüzenle_Click()
yeni = Sheets("veri").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
Sheets("veri").Cells(yeni, "A") = txtİd.Text
Sheets("veri").Cells(yeni, "B") = txtAd.Text
Sheets("veri").Cells(yeni, "C") = txtSoyad.Text
End Sub
yardım için teşekkür ederim .Ama yanlış bir ifade kullandım galiba değiştirdiğim şekilde listede olmasını istiyorum.Düzenleme yaptıkdan sonra yeni bir veri daha ekliyor.Mevcut olanın değişmesini istiyorum

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Burda herhangi bir açıklama yapmamıştınız. Dosyanızda da sayfada herhangi bir açıklama yoktu. Sadece userform üzerinde :

"LİSTBOXDAN GETİRDİĞİM VERİYİ TEXTBOXA DA DÜZENLEDİKDEN SONRA DÜZENLE BUTONU BASTIĞIMDA YENİ VERİSİNİ LİSTEYE EKLEMESİNİ İSTİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM."

Şeklinde açıklama vardı. Ben de buna göre yaptım. Düzeltme işlemi nasıl yapılır bilemedim maalesef.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Denemekten zarar gelmez.

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
16-04-2025
Korhan bey valla bir yerde harf hatası yapmışım düzelttim oldu bir Tek bütün hücrelerde Arama butonu kaldı o sorunumu inceleyip arıyorum.Size sormaya utanıyorum.Onuda bulursam Bitmiş halini koyacam belki birileri bakar yardımcı olurum.Emekleriniz çabalarınız için teşekkür ederim .

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Sormaktan utanmanıza gerek yok. Ben cevap vermesem bile diğer arkadaşlar mutlaka destek olurlar.

Sıkıntı şu benzer sorular defalarca soruldu ve cevaplandı. Biraz araştırmak gerekiyor.

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
16-04-2025
Sormaktan utanmanıza gerek yok. Ben cevap vermesem bile diğer arkadaşlar mutlaka destek olurlar.

Sıkıntı şu benzer sorular defalarca soruldu ve cevaplandı. Biraz araştırmak gerekiyor.
Korhan hocam sizin ve .excel.web sitesinin yardımı ile epey bir ilerleme sağladım .Ama bir tek şu bul işini çözemedim .Listboxdaki verilerden herhangi birini txtBulmaBox ' a yazınca getiremedim.Bir tek bu kaldı Siz yada yardımı dokunacak başka bir arkadaş olursa beni çok mutlu edecek.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Sayfada stok numarası tek satırda mı geçiyor? Yoksa birden fazla satırda aynı stok kodu olma durumu var mı?

Ek olarak ListBox nesnesinde sütun başlıklarınızın olmasını istiyorsanız yardımcı bir sayfa kullanmanız gerekecektir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
En basit şekliyle filtre yöntemi ile arama işlemi uygulanmıştır.

Ekli dosyalar

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
16-04-2025
Teşekkür ederim kısmen oldu işim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
"kısmen" dediğinize göre olmayan bir yer var.

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
16-04-2025
"kısmen" dediğinize göre olmayan bir yer var.
Malesef öyle hocam farklı bir yolla yaptım şimdi ama bu seferde süzdüğüm zaman listbox da başlıkları ve id no yu kayboluyor direk firma ismi ile başlıyor.Aramayı temzilediğimde öyle kalıyor kafayı yiyecem elli kez kontrol ettim işin içinden çıkamadım .Yeni hali ekte hocam.Sizide çok meşgul ettim hakkınızı helal edin lütfen.Eğer izmir de iseniz Bir kahve içmeyede buyurun.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
#14 nolu mesajımda başlık durumundan bahsetmiştim. Başlık satırı döngü ile eklenebilir fakat RowSource metodundaki gibi (sabit kalmaz) davranmaz. Sadece görsel olarak görünür.

Başlıklar için iki alternatifiniz var.

1-Yardımcı sayfada filtrelenen verileri depolamak ve formda görüntülemek. (Benim örneğimdeki gibi)
2-Diğer yöntemde sizin uyguladığınız döngü yöntemi ile verileri ListBox nesnesine yüklemek. Burada iki sorun karşınıza çıkar 10 sütundan fazla veriniz varsa AddItem metodu ile hata alırsınız. Bu hatayı dizi yöntemiyle aşabilirsiniz. Bir de başlıklar dediğim gibi eklenebilir ama RowSoruce metodundaki gibi sabit kalmaz.

akimsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
16-04-2025
#14 nolu mesajımda başlık durumundan bahsetmiştim. Başlık satırı döngü ile eklenebilir fakat RowSource metodundaki gibi (sabit kalmaz) davranmaz. Sadece görsel olarak görünür.

Başlıklar için iki alternatifiniz var.

1-Yardımcı sayfada filtrelenen verileri depolamak ve formda görüntülemek. (Benim örneğimdeki gibi)
2-Diğer yöntemde sizin uyguladığınız döngü yöntemi ile verileri ListBox nesnesine yüklemek. Burada iki sorun karşınıza çıkar 10 sütundan fazla veriniz varsa AddItem metodu ile hata alırsınız. Bu hatayı dizi yöntemiyle aşabilirsiniz. Bir de başlıklar dediğim gibi eklenebilir ama RowSoruce metodundaki gibi sabit kalmaz.
teşekkürler