VBA'da Hücreye Tarih ve Saat

Excel Vers. ve Dili
2016, Türkçe
Merhabalar,
Excelde yapmış olduğum bir çalışmada hazırladığım veri setine istinaden, B Hücrelerine VBA'a textbox ın içinde bulunan o günün tarihini göstermek ve kayıt etmek istiyorum.
Şöyle ki Elimde 8 sütunluk veri VBA ile hazırlamış olduğum kayıt makrosu var. Veriler 2.Satır, 2.Sütundan itibaren kayıt edilmeye başlıyor VBA da hazırlamış olduğum userform ile.
Userform'da hazırlamış olduğum textbox'un içinde kayıt etmeden önce açılan menüde verileri girerken o günün tarihi gösterip, Kayıt et CommandButtonuna tıkladıktan sonra da bugünün tarihi ve kayıt saatini B hücresine yazdırsın. Tabiki bu her yeni veri girişi ile bir alt satıra da yansıyacak.
Bu tarz bir kod oluşturmamız mümkün müdür ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: Benim bulmuş olduğum kodlarda textbox'ın ilgili kısmına eklememe rağmen Tarih yazan hücrenin sütunlarında tarihin kendisi yazmak yerine "Doğru" veya "Yanlış" ibareleri yazıyor hücrenin içine yazıldığında. Bir türlü tarih yazdıramadım hücreye. Sanırım bir yerde birşey kaçırmaktayım.

Son düzenleme:

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba
Bir fikir verebilirmi?
Kod:
Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Offset(1, 0) = Date

Excel Vers. ve Dili
2016, Türkçe
Merhaba, VBA'da çok yeni olduğum için şuanlık pek fikir yürütemiyorum açıkçası. Belli başlı şeyler dışında bilgim sınırlıdır. Yapmaya çalıştığım şey teorikte nedense çok kolaymış gibi geliyor ama fiiliyatta pek öyle olmadı benim için. Birçok tarih ekleme türevi denememe rağmen yapamadım.

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Sizin dosyanızı bilmem
Aşadaki kodları boş bir excel dosyasında denermisiniz
Kod:
Sub numan()
Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Offset(1, 0) = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016, Türkçe
Hiçbir etkileşim olmadı. Veri kaydı yaptıktan sonra B hücresinin içinde tarih yazması gereken kısımda "YANLIŞ" yazdı.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Lütfen örnek dosya paylaşınız. Muhtemelen o hücreyi etkileyen başka bir nesne ya da komut var.

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
4. Mesajımdaki kod güncellendi.
Sayın diphda
4. mesajdaki kodu yeni bir excel dosyası açıp
açtığınız dosyada modüle kopyalayıp bir düğmeye atayıp denermisiniz her düğmeye bastığınızda
b sutununda b2 den başlayarak tarih ve saat yazıyormu?
Sizin dosyanıza adeptesi ise dosya ve ilgili makronuzu görmeden bu şekilde bir şey yapamam

ututar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-05-2025
Merhabalar,
Excelde yapmış olduğum bir çalışmada hazırladığım veri setine istinaden, B Hücrelerine VBA'a textbox ın içinde bulunan o günün tarihini göstermek ve kayıt etmek istiyorum.
Şöyle ki Elimde 8 sütunluk veri VBA ile hazırlamış olduğum kayıt makrosu var. Veriler 2.Satır, 2.Sütundan itibaren kayıt edilmeye başlıyor VBA da hazırlamış olduğum userform ile.
Userform'da hazırlamış olduğum textbox'un içinde kayıt etmeden önce açılan menüde verileri girerken o günün tarihi gösterip, Kayıt et CommandButtonuna tıkladıktan sonra da bugünün tarihi ve kayıt saatini B hücresine yazdırsın. Tabiki bu her yeni veri girişi ile bir alt satıra da yansıyacak.
Bu tarz bir kod oluşturmamız mümkün müdür ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: Benim bulmuş olduğum kodlarda textbox'ın ilgili kısmına eklememe rağmen Tarih yazan hücrenin sütunlarında tarihin kendisi yazmak yerine "Doğru" veya "Yanlış" ibareleri yazıyor hücrenin içine yazıldığında. Bir türlü tarih yazdıramadım hücreye. Sanırım bir yerde birşey kaçırmaktayım.
VBA da "DATAPICKER" eklentisini kulanmak istemez misiniz? Visual basic modunda User formunuz açık iken, additional controls seçeneğinden "Microsoft Date picker control" ü toolbox unuza ekledikten sonra kullanabilir ve içeriğini hücrelerinize atayabilirsiniz sanırım.