• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

vbe de kesme işareti koy komutu ilave etme

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
visualbasic editöründe (excel için)

seçili alanın başına ' koyacak ve kaldıracak komut eklemek mümkünmü sağtuş veya yerleşik menülere kod denerken sıkıntı veriyor tek tek koyup kaldırmak

örneğin

Kod:
    Dim SecilenWkb As Workbook                  '*SecilenWkb adından Kitap değişkeni  tanımla
    Dim sh As Worksheet                         '*sh adındada çalışma sayfası tipinde değişken tanımla

satırlarını seçip Kesmeİsareti koy a tıklayınca
Kod:
[B]'[/B]    Dim SecilenWkb As Workbook                  '*SecilenWkb adından Kitap değişkeni  tanımla
[B]'[/B]    Dim sh As Worksheet                         '*sh adındada çalışma sayfası tipinde değişken tanımla

halini alacak

Kesmeİsareti kaldıra tıklayınca ilk haline dönecek

Hocam vbede sağtuşa böyle bir komut ekleme şansımız varmı acaba?

VBE'de menülerden View >> Toolbars >>>> Edit

Burada, seçili kod metni için kesme işaretini ekleme ve kaldırma işlemi için gerekli butonlar var.

Hocam ilginize teşekkür ederim peki bu iki komutu sağ tuş menüsüne kopya olarak eklesek çok sık kullanırım

Bu iş için bir XLA dosyası (eklenti) hazırladım.

VBE' de sağ klik menüsünde ilgili seçenekler yer almaktadır ...

.

Son düzenleme:
emeğinize sağlık hocam, Allah (cc) Sizden razı olsun
Şifresini paylaşırmızınız vbe yide kurcalamayı öğrenelim....

Kod içeren bir dosya açıldığında, VBE kısmında eklentinin kodları da açılacağı için görüntü karışıklılığı olmaması için şifre koymuştum.

İncelemek isterseniz, şifre := raider

incelemek isterim tabi sizin yazdığınız her kodda başkay erde kullanabileceğim referanslar içeriyor benim için teşekkürler

Eğer VBE'yi kurcalamak istiyorsanız aşağıdaki başlıkta yer alan dosya da işinize yarayacaktır ....

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=16232

Geri