vbe6.dll hatası

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Merhabalar Dostlarım

Uzun süren bir çalışmamda bugün dosyanın açılmadığını ve excel kurtarma sayfasının açıldığını ve dosyanın kurtarılamadığını gördüm hata mesajı penceresini açtığımda ModName: vbe6.dll hatası olduğunu dosyanın kurtarılamayacağını okudum. Bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ederim.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Eğer dosyanızda makro varsa
1 -Excelde makro güvenlik ayarlarınızı yüksek olarak işaretleyin
sonra dosyanızı açmayı deneyin makrolar devre dışı kalırsa belki açılabilir.

2- İşletim sisteminizde Visual Basic runtime dosyaları yüklü değil sanırım makro içeren excel dökümalarını açarken bu nedenle hata ile karşılaşıyor olabilirsiniz..VB6 Runtime'lerine googledan aratarak ulaşabilir yada bilgisayar dergisi olarak hazırlanmış dergilerin yanında ek olarak verilen cdlerin içerisinden de ulaşabilirsiniz

aşağıdaki siteleri inceleyiniz.
http://support.microsoft.com/kb/307410/tr
http://www.microsoft.com/turkiye/guvenlik/bultenler/2006/agustos/MS06-047.mspx

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Dostum çok çok teşekkür ederim allah ne muradın varsa versin gerçekten çok uzun emek vermiştim bu dosyaya ve dediğin şekilde yapınca açıldı makroları devre dışı bıraktı ve açıldı peki hata nerede nasıl bulabilirim bu konudada yardımcı olursan sevnirim

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Diğer makrolu dosyalarınızda aynı durumdaysa.

2- İşletim sisteminizde Visual Basic runtime dosyaları yüklü değil sanırım makro içeren excel dökümalarını açarken bu nedenle hata ile karşılaşıyor olabilirsiniz..VB6 Runtime'lerine googledan aratarak ulaşabilir yada bilgisayar dergisi olarak hazırlanmış dergilerin yanında ek olarak verilen cdlerin içerisinden de ulaşabilirsiniz
bunu deneyin

Dosyalarınız çalışıyorsa
modul penceresine girin oradaki makrolarınızı kopyalayarak word'e alın saklayın.
dosyanıza örnek bir dosya hazırlayıp makroları tekrar içeri alın çalıştırın

sonucuna göre değerlendirme yapalım..

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Dostum aslında ben hata yaptığım yeri tahmin edebiliyordum son yaptığım tüm işlemleri sıra ile silerek geri gittim ve sonunda hatayı buldum ve düzelttim herşey için çok ama çok teşekkür ederim insan panik halinde bildiklerinide unutuyor yinede çok teşekkür ederim allah razı olsun