• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ve? Eğer? formülleri.

Katılım
1 Temmuz 2012
Mesajlar
101
Excel Vers. ve Dili
.Office 2007
Varsayılan Ve? Eğer? formülleri.

Merhaba arkadaşlar.

(E5 hücresine aşağıdaki gibi bir formül girdim.)

Amacım ondalıklı bir sayı bulmak. Fakat bulduğum sayı 0,5'nin üzerinde ise, E5 hücresinde 0,5 rakamını göstermesini istiyorum. Bunun için "VE" formülünü denedim fakat olmuyor. Nasıl yapabilirim acaba? :)

=EĞER(D5="";"";EĞER(F5="";"";1/$F$5*2;VE(E5>0,5;0,5)))

Önemli not: Formülün içinde E5 hücresi geçiyor ve formül E5 hücresinde. Sanırım bundan dolayı kabul etmiyor.

Şöyle özetleyeyim;

- Bir hücreye formül ile bir sonuç bulduruyorum, fakat o sonuç 5'i geçmeyecek şekilde olacak. Eğer geçerse, sonucu 5 olarak göstermesini istiyorum.
 
Son düzenleme:
Eğer yanlış anlamadıysam ; bir hücre kendi sonucuna göre hücre kendi içinde kendini yargılayamaz, (ben öyle biliyorum) ; başka hücre ile o hücreyi sorgulatın
 
Son düzenleme:
=EĞER($D$5="";"";EĞER($F$5=2;0,5;EĞER($F$5=3;0,5;EĞER($F$5=B6;1;1/$F$5*2))))


Araya ((( EĞER($F$5=2;0,5;EĞER($F$5=3;0,5; ))) ifadesini ekledim. 2 ve üç olduğunda 0,5'ten büyük oluyordu çünkü. Diğerlerine gerek duymadım bu şekilde. Tabii burada geniş açıklamadım, diğer hücreleri falan.
 
Örnek dosya yüklesenizde bizde öğrensek olmazmı
 
Ekteki dosyadan bakabilirsiniz.

Bahsettiğim hücreler E5 ve E6. F5 hücresine girdiğimiz kodlara göre sonuç çıkartıyorlar.
 

Ekli dosyalar

amortisman hesabı güzell..:)
 
Son düzenleme:
Evet güzel. :) Daha öğrenciyim ama muhasebeye verdim kafayı, daha da geliştireceğim, sadece amortismanda değil, birçok şey yapmak istiyorum muhasebeyle ilgili. :)
 
kolay gelsin ozaman Kafa karıştırıcı bir formülleme sistemi; 2 satırdan sonra çaprazlama kullanmışşınız ; bakarken beynim bulandı :)

EĞER($F$5<=B5;"-";EĞER($F$5>=B6;D6*E6))))
 
2den 50ye kadar sayı sistemi kullanmam gerekiyordu, b5... sutununu o yüzden kullandım. sağ olun :)
 
Geri
Üst